Merhaba arkadaşlar, üniversite yıllarımda twitch yayıncılığına uğraşırken organik şekilde kastığım instagram sayfam var (2-3k takipçili).

Bu sayfa zamanında güzel potansiyelliydi ancak ben profesyonel bir yazılımcıyım bu tür işlere artık kaynak ayıramıyorum. Geçenlerde aklıma bir fikir geldi ve neden olmasın deyip sıvadım kollarımı.

Olay şu kendi api keylerimle instada gördüğüm reels'i indirip otomatik sitede paylaşabilen bir yazılım hazırladım kendime. bir kaç tıklamayla gördüğünüz reels'i çekip sayfamda paylaşabiliyorsunuz ancak ben lol'de oynamıyorum eskisi gibi reelslerinide izlemek hoşuma gitmiyor.

Ortaya karışık bir konu olacak aslında lol reelslerini izleyen birisi gelip bu panel üstünden günlük analizler yaptım (sitenin zamanlayıcısıda var) beğendiği hit alacağını düşündüğü reelsi siteye atıp gerekirse (yz ile üretle) caption yazıp paylaşacak bir arkadaş iletişime geçebilir. Sayfanın yıllardır açık whatsapp grubu bile var arkadaş ortamımız oluştuğundan kimse çıkıp gitmiyor orada muhabbet bile çeviririz. Ayrıca burayı canlandırmak için saatleri analiz edebilir (hepsi yazılımda var) hatta belki bazı applerle takipçi işindede omuz atabilirim. Bu sayede gelire ortak olunabilir.

Beğenmezsem ne olacak şöyle mi böyle mi falan mı filan mı konularını detaylı konuşabiliriz hak hukuk konularında hassasımdır.(kendimden veririmde ahirette kimseyi karşıma dikmem)

İkinci olayda kendim yazılımcı olduğum için bu sayfayla alakalı yada bu alanlarda yazılımlarda üretebilirim sayfayı canlandırırken ihtiyaç duyulan şeyleri yapabiliriz bunları ürün haline getirip onuda satabiliriz.

Velhasıl böyle bu fikir olmaz boşuna uğraşma arkadaşım diyorsanız onada açığım aslında kendi işimin yanına ek geliir modeli arıyorum.
Şuan denediklerim:

Arkadaşımın pvc cam pencere gibi bir firmasını seo ile yükseltip müşteri kazandırmak (seo alanım değil deniyorum ücretsiz kazanırsas pay alıcam)
yurtdışına mal gönderen bir firmayı yurtdışında müşteri kazanabilecek potansiyelli sitesi sonrada müşteri olabilecek firmaları bulmaya yönelik çalışmalar yapacağım.
bu insta hesabı bir diğer projem.

Yapabileceğim yetkinliğim olan alanlar.
Web development, sunucu kurulum bakım güvenlik (özellikle açık kaynak tarafı proxmox, docker, kubernates gibi)
kamera kurulum bakım vs işleri,
Yasal olan herhangi bir yazılım işi.(javadan tutun phpsine, 1-10 ölçekli işletmeden tutun 500-1000 ölçekli işletmeye kadar tecrübelerimiz var)

ww aracım var kablosunu alıp üstünde yazılım işleri öğrenip 3 5 allah ne verdiyse
Web development işleri zaten uzmanlık alanım ama upwork bionluk vb yerlerin bitik olduğunu görüyorum bir süredirde r10 da takılmaya başladım.

Bir yanımda diyorki bırak ek gelir mek gelir vs alanında dahada derinleş zaten iyi yerlerdesin.

Varsa yorumlarınız seve seve dinleyip tartışmak isterim. Hayırlı forumlar.