Allahım gece 3-5 nöbetine kalkmak! etraf puslu sis var ortalıkta duman kokuları. O yıllarda tabi daha teknoloji sosyal medya falan tam oturmamış. Koskoca 15 ay. Neler çektiğimi anlatsam inanmaz kimse. Ama çok dövdüler beni diskoda ama öyle böyle dövmediler. 4 ayım diskoda geçti zaten. Ben mevcutu kabullenmiş sivil dünyayı unutmuştum. Tam bütün karargahı basıp herkese ateş etmeye karar vermiştim ki biri geldi teskeren doluyor. Silahını ve zimmetleri teslim etmeye gel. son 2 haftan kaldı gece koğuşcusu olarak yap dedi. O an dedim "Eee ben asker olarak doğmamıs mıydım sivil olabiliyormuymuşum tekrar"...
Yaptığımız şey askerlik miydi cezalandırma mıydı bilemedim. Batı da yapmak çok sıkıntı çok....
Buradan, Hasdal - NATO Tasmus Karargah taburuna (halen duruyorsa) selam olsun.
NOT: Diskoya ağır suçlardan gitmedim. Ya selam vermeyi unutmaktan, ya kepsiz dolaşmaktan yada bu tarz garip şeylerden gittim. Bulunduğumuz birlikte rütbeliler el bile kaldırmazdı natodan dolayı bu yüzden en ufak şeye yallah disko. İRFAN ASTSUBAYIM, Eğer hasper kader bir yerde denk gelirsek kaçacak delik ara. Tam bir yaratıksın sen. Sen asker değil insanları askerlikten soğuttuğun için gizli PKK lı terörist olduğuna inanıyorum. SERHAT BAŞÇAVUŞUM. Beni affet. Sana çok yalan söyledim. Kıymetini bilemedim.
---
Vay be ne güzel konu açmışsın. Bir an içimi döktüm
--
UYARI: Kimse askerlikten kaçmasın soğumasın. Şimdi nasıl bilemem. Ama o dönemler terörist sadece dağda değildi. Birlik içinde teröre hizmet veren rütbeliler de vardı. Sırf bu şekilde askerlere davranarak vatandan soğutmaya çalışırlardı. Bunu da istihbarat komutanımız söyleyince farkına vardık. Yoksa ciddi ciddi başaracak bizi vatandan soğutacaklardı. Yaşadığım onca acı şeye rağmen, vatana bayrağa olan sevgim saygım azalmadı. Çok sonradan fark ettik ki öyle rütbeliler var ki anne babamızdan daha da şefkatliydi. Hele tabip subayların bir sahiplenişi vardı bizi. Babamda daha çok severler şefkat gösterir kıyamazlardı. Yine keza birlikte öyle baba rütbeliler vardı ki... Ama diğer hainler tamamen bilinçli yaparlardı. Şimdi ne güzel tak cimere yazıyor hemen aradaki çürüt yumurtaları ayırt ediyor devlet. Keşke bizim dönemimizde de olsaydı.