Merhaba yaklaşık 2 aydır claude kullanıyorum ama pro planım olmasına rağmen sürekli limitim bitiyor. dün de 50 dolar bakiye yükledim ama bugün o da bitmiş. ben mi yanlış kullanıyorum acaba, bunu daha ekonomik kullanmanın bir yolu var mı?
Büyük ihtimalle API kullanımı ile Claude Pro web arayüzünün çalışma mantığı karışmış veya chat tarafında devasa dosya ve uzun sohbet geçmişleri üzerinden ilerliyorsunuz. $
50 bakiyenin 1 günde erimesinin ana sebebi Claude un her yeni mesajda sohbetin en başından itibaren
bütün geçmişi tekrar okuması ve bunu token olarak hesabınızdan düşmesidir.
Bütçeyi korumak için işiniz bittikçe mutlaka yeni bir sohbet açarak ilerlemenizi öneririm aksi halde sohbet uzadıkça attığınız tek cümlelik basit bir mesaj bile arka planda binlerce token harcar.
Devasa dosyaları veya kod bloklarını her mesajda tekrar yapıştırmak yerine parçalayarak vermek de harcamayı ciddi oranda düşürür.
Ayrıca API kullanıyorsanız basit işlerde her defasında en pahalı model olan Sonnet veya Opus yerine Haiku modelini seçmek ya da token optimizasyonunu iyi yapan istemciler üzerinden bağlamak bakiyeyi koruyacaktır.
Kısacası sohbet geçmişlerini bölerek ilerlerseniz $50 bakiyenin çok daha uzun süre yettiğini göreceksiniz.