ahmetkucukonder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Girişim dediğimiz şey doğası gereği her zaman risk taşır ama asıl soru şu; ben o riski neden devlete karşı alıyorum ki? Benim aldığım risk işletme giderlerim dış borç olmalıyken ortada bunlar olmadan listenin en tepesinde vergi dairesini bağ-kur'u karşıma almış oluyorum.

Sisteme razı gelip bu yükün altına giren insanlar var, uzun vadeli olmasa da bir yolunu bulup çözsen o insanların her birinin hakkını yemiş olursun işin birde o boyutu var orası maddi kayıptan daha büyük.

Akıl mantık alacak bir sistem değil gerçekten hayret ediyorum.
Evet hocam bahsettiğim şey zaten oydu. Örneğin artık bir yazılımı, uygulamayı yapmak AI ile çok kolay hale geldi. Mükemmel bir proje olduğunu düşünüyorsun ve paran yok diyelim. Budurumda şirket kurma imkanın ortadan kalkıyor. Türkiye'de isen zaten ödeme alma imkanında neredeyse kalkıyor. Bir şekilde ödeme alsan hemen vergi memurları kapana dayanıyor.
En azından yurtdışında kişisel olarak bile stripe vb. açabiliyorsun. Şirket için ise sembolik bir kuruluş ücreti yetiyor. Hatta diyor ki belli bir kazanca kadar vergi ödeme. Ama ülkemizde aksine direk yüksek ücretler çıkıyor.

Dediğiniz gibi ben risk alacaksam da reklam harcaması yapıp risk alayım. Neden sadece şirket açmak için bile risk alayım ki?