Hocam ben yazilim satin almak istemedim sadece kendim yapmak istedim. Nerden baslayabilirim bu konu hakkinda bilgi almak istiyorum
Hocam zaten satışını yapmıyoruz. Yapılabilir diye örnek olarak ilettim resimleri.
1. Pazaryeri API Entegrasyonu (Sipariş & Ürün Verileri)- API Bilgileri: Trendyol Satıcı Paneli > Entegrasyon Bilgileri kısmından Partner ID, API Key ve API Secret alıyorsun.
- Sipariş Çekme: Trendyol Sipariş API'sine istek atarak onaylanmış siparişleri JSON formatında çekiyorsun.
- Detayları Ayrıştırma: Gelen JSON verisinden alıcı adı/adresi, kargo firması, sipariş no ile birlikte paket içeriğindeki ürünlerin ürün adı, varyantı (beden/renk vb.), barkodu, stok kodu ve adet bilgilerini ayrıştırıyorsun.
2. Kargo Etiketi Verisi- Trendyol'un Kargo Etiketi API'sinden sipariş paketine ait kargo etiketini çekiyorsun.
3. Etiket Şablonu Tasarımı (HTML / CSS)- Etiket Boyutu: Termal yazıcılar standart olarak 10x10 cm (veya 10x15 cm) etiket kullanır.
- HTML/CSS Yapısı: HTML'de tam bu boyutlara uygun bir tasarım hazırlıyorsun:
- CSS kısmında sayfa boyutunu etiket boyutuna eşitleyip kenar boşluklarını sıfırlıyorsun ki yazıcı kağıdı taşırmasın.
- Üst Bölüm: Kargo takip barkodu, alıcı adı, teslimat adresi.
- Alt Bölüm: Pakete konulacak ürünlerin tablosu (Adet, Ürün Adı, Beden/Renk varyantı, Barkod).
- Ek Alanlar: Mağaza logonuz, özel sipariş notu / müşteri mesajı veya uyarılar.
4. Termal Yazıcıya Baskı Gönderme- Yöntem A (Tarayıcı Üzerinden): Oluşturduğun bu HTML sayfasında JavaScript ile yazdır komutu çalıştırıp tarayıcı baskı penceresinden varsayılan yazıcıyı termal yazıcınız seçerek yazdırabilirsin (Baskı ayarlarından kenar boşluklarını 'Yok' seçmek şarttır).
- Yöntem B (Sessiz / Otomatik Baskı): Tarayıcı yazdır penceresiyle uğraşmak istemiyorsan, bilgisayarda arka planda çalışan küçük bir uygulama (C# / Node.js veya QZ Tray vb.) yazıp kargo etiketini doğrudan termal yazıcının USB/Network portuna iletebilirsin.
Nereden Başlamalısın?- Hangi dili biliyorsan (PHP, Node.js, C#, Python vb.) önce Postman üzerinden Trendyol Sipariş API'sine istek atıp gelen veriyi bir incele.
- 10x10 cm ölçülerinde HTML/CSS etiket tasarımı yap.
- API'den gelen sipariş verisini bu HTML şablonuna giydirip tarayıcıdan çıktı alarak denemelere başla.