Bazı ithalatçı firmaların çok basit düzenlemeleri bile yapmaması, tabiri caiz ise burnundan kıl aldırmaması. Örneğin Dünyaca meşhur bir mücevher firması listesini excel yerine PDF gönderiyor. Listede hane ayracı 2-3 sayfada farklı diğer 2-3 sayfada daha farklı örneğin 1.234.567,89 € ve 1,234,567.89 gibi. Birinde ondalık nokta diğerinde virgül başkasında boşluk. Sırf bunun için oturup işlev (funciton) yazmak zorunda kaldım. Canlı destek zaten başlı başına dert daha geçenlerde fişi çıkan bir cihaz için 85 km yol gittiğimi anlatmıştım. Bir başkası da uzak masaüstüne (RDP) bağlanacak. Yanlışlıkla laptobun wireless bağlantısını kapatmış "önce onu açalım" diyorum "yok Cem bey, ben internet istemiyorum şimdi. İşim acil. Müşteri bekliyor. İnternete gerek yok. Ben sisteme bağlanmak istiyorum." diyor. İnternet olmadan bağlanamayacağını anlatmayı beceremedim. Aynı kişi elektrikler kesikken "internet gitti" diye beni aradı. Laptopda elektirk var diyor (aslında MODEM UPS'e bağlı ama bulunduğu lokasyonda elektrik gidince modemi çalışsa bile interrnet gidiyor) . Anlatamadık bir türlü. Bir başkası da müşterinin pasaportu fotokopi çekemedim diye beni arıyor, tarayıcının içine müşterinin pasaportunu koymayı unutmuş. Bunlarla uğraşa uğraşa zekamdan bir çeyrek gitti zaten. Aklıma Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstünde filmindeki replik geliyor -"Ulan nerelere düştük? kimleirn içinde yaşıyoruz? Nereden tanıdık bu insaları? Nasıl Bulaştık bu mesleğe?..." diye başlayan ...