Herkese merhaba,
Node.js ve whatsapp-web.js kullanarak VDS (Windows Server) üzerinde bir sistem geliştiriyorum. QR kodu web sitesine (frontend'e) socket.io ile yansıtıp oradan okutuyorum. Eskiden sorunsuz çalışan bu yapı son günlerde ciddi bir problem yaratmaya başladı.
Sorunun İşleyişi:- Sistemi başlatıyorum, QR kod ekrana geliyor.
- Telefonla QR kodu okutuyorum ve WhatsApp Web'e bağlanıyor.
- Ancak bağlantı kurulduktan saniyeler veya dakikalar sonra (bazen ilk mesajı atar atmaz), Meta tarafından hesap anında "Spam / Resmi olmayan uygulama kullanımı" gerekçesiyle kısıtlamaya (ban) uğruyor.
Sistem ve Altyapı:- Kütüphane: whatsapp-web.js (En güncel sürüm: v1.34.7)
- Tarayıcı: Puppeteer (Headless: true olarak çalışıyor)
- Geçici Çözüm: "Detached Frame" hatası aldığım için kütüphaneyi eski bir sürüme zorlamak adına webVersionCache (2.2412.54) kullanıyorum.
[*]const client = new Client({
authStrategy: new LocalAuth({ clientId: userId }),
webVersionCache: {
type: "remote",
remotePath: "https://raw.githubusercontent.com/wppconnect-team/wa-version/main/html/2.2412.54.html"
},
puppeteer: {
headless: true,
args: ['--no-sandbox', '--disable-setuid-sandbox']
}
});[*]Eski WhatsApp arayüzünü (webVersionCache) kullandığım için Meta'nın güvenlik botlarına yakalanıyor olabilir miyim
Puppeteer'ın arka planda bot olduğunu gizlemek için (örneğin puppeteer-extra-plugin-stealth gibi) kullandığınız özel bir yapılandırma veya User-Agent ayarı var mı
Son 1-2 haftadır benzer şekilde QR okutur okutmaz ban yiyen ve çözüm bulan oldu mu?
Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Bunun bir çözümü yok, whatsapp şuan çok katı kurallar uyguluyor ve çözülecek gibi de görünmüyor.