Milli çekicimiz tahsin bey bu işte bizden daha bilgilidir. Söz tahsin bey'de...
@TahsinCetinkaya;
Sektörel iyi yanlarını kötü yanlarını yazayım.
Bu sektöre en az 10 sene önce girmek iyiymiş. Şuan hırsızı uğursuzu, hapisten çıkıp sabıkadan İşe giremeyenler, 250 300 bin tl lik araçlarını satıp kendine hayrı bile olmayan Oto Kurtarıcılar ile yakıtın 80 tl olduğu devirde arkadaşı aynı mesafeyi 2000 tl ye gidip bunun sadece 500 tl sini yakıta verdiği yerde Kendi 1000 tl ye hatta 800 tl ye gidip (yemin ederim şahit oldum) arkadaşının işini engelleyip yok pahasına İşi alıp bir de maharetmiş gibi anlatan, 300 TL ye de siğara alıp günü aç geçirip eve gidenlerin bolca olduğu bir dünya.
İşini dürüstçe yapan, 5 10 tamirci baglayıp en azından hakkı neyse o fiyatı tutturmaya çalışanlarda mevcut. Lakin gün geçtikçe onlarda azalıyor. Çünkü aynı masada yemek yiyip hesabı arkadaşım dediğine ödedip gidip onun tamircisini kendine baglamaya çalışanlar nedeniyle de iyi olan tarafın azaldığı bir meslek.
İnstagram tiktok YouTube gibi mecralarda aylık 100 200 bin gibi rakamlar kazandığını söyleyenler yüzünden sektör doyma noktasını çoktan geçmiş, artık insan yığınına dönüşmüş.
Çekicilerin çoğu en azından %80i siğorta bagkur ödemiyor. Ödeyemiyor...
Mahalleden bir tırcı abimiz Yolda kalmış, birini bulduk. Adamda siğorta yok, araba da muayene siğorta yok öyle çalışıyormuş. Allaha emanet.
Yukarıda da bahsettiğim gibi çekici olmak isteyen, bu sektörde dost aramasın. Ben 3 yılda 1 tane ancak buldum. 2.si de sallantı da 😂
Arsızı uğursuzu sicili sabıkalı olup iş yerlerine alınmayan ama Çekici alıp sektöre kolayca girebilenler yüzünden sektör bitmiş...
Tuzu kuru olanlar, sağlam müşteri ağı yapmış, başkasıyla işi olmayanlardır. Bir de benim gibi kendi halinde olup ortalama fiyat tutturup yaşayanlar.
Hep mi kötü tarafı var da iyi tarafı yok?
Elbette var. Mesela otomobilim arızalanınca Sanayiye bedava götürüyorum. Veya yolda kaldım otomobilim ile Çekici oldugumu söyleyince tanıdık olunca ya mazot Parasına yada yarı fiyatına taşıtıyorum
Geçen bayram mesela bayrama girmeden biraz para kazandım derken, bayramın ilk günü araç şanzumanı arızalandı. Ne kazandıysam 2 katını tamirciye bayıldım. Kısa da sürse mutluluk mutluluktur. İnkar etmemek lazım 😂
Bir diğer mutluluk ise çekicileri maalesef her usta tamir etmiyor. Uzunmuş, bunu tamirhaneye sokup tamir edene kadar iki otomobil alırmış, hem erken işi bitermiş hem fazla kazandırmış...
Mutluluk neresinde derseniz. Sizi kabul edecek ustayı bulduğunuz da... O da maalesef kısa sürüyor. Çünkü tamirci amcamız bunu bildiği için çok iyi yerleştiriyor (dükkana çekiciyi) 😂
Sektör hakkında ne dersem boş, giren çıkmak istiyor, bilmeyen girmek istiyor... Bence en güzel satılık çekici ilanlarına bakın... Hem sarı site hem marketplace ve face grupları... Bunların da %90ı hayal satarak aracını satmaya çalışanlar....