Yardımınız için teşekkür ederim hocam almaya karar verdim nasipse yarın ekspertiz yaptırıp alacağım araç bu arada manuel.
Hocam 1.2 TSI Leon vardı arkadaşımda uzun yolda kullandım gayet iyi gidiyordu. 2017 model üstüydü galiba makyajlı kasa. Led farlı.
Bende şuan 1.4 TSI FR Seat Leon var çok iyi gidiyor.
Sizin durumda ise ibiza, leondan daha hafiftir. 1.2 Motorla leonda keyif aldıysam ibiza'da daha iyi gideceğini düşünüyorum. Eğer otomatik alıyorsanız DSG şanzımana baktırın. Kullanım nedeniyle veya km nedeniyle kavrama ve volant gidiyor. Genelde 80 bin-100 bin kmlerde basınç tüpü oring, basınç tüpünü sıkmak gerekiyor ve kavrama değiştirmek gerekiyor.
Örneğin audi araçlarda ki şanzımanda ki kavrama daha uzun ömürlü oluyor. Aslında aynı alt yapıyı kullanıyor ve malzeme kalitesi, yazılım vs. gibi bir sürü etken var. VW,Seat 80-100 binde kavrama gitmeye başlıyorsa audi'de 150-180 bin km kadar gidiyor. Tabi kullanıma bağlı değişiyor.
Manuel ise sorun olmaz zaten.
Ek olarak bazı TSI motorlarda kronik yağ eksiltme var oda sorun değil. Arada yağ seviyesini kontrol etmenizde fayda var. Mesela bende hiçbir sorun yok.
1.2 , 1.4 TSI motorlar gayet verimli güzel motorlar hocam