İşyerinde bir arkadaş bunu 2 yıldır kullanıyordu. Çevresindekiler de dahil tabi öncesinde yoktu. Kardeş gibi gördüğüm için bazı faturalarını bile ben ödedim nakit konusunda sıkıntısı varsa yine ben destek oldum.

Bir gün baktık ki kredi kartları full borç üstüne nakit avans çekse de hesaptaki para kart borcuna otomatik gidiyor.

Buna dedim ki sana 70k kredi çekerim bırakacaksın.

Oda tamam dedi. Askerlik mevzusu olduğu için tazminatı vardı ona güvendim biraz. Fakat kumarı da bırakmasını istediğim için buna 70k kredi çektim.

Hesabı kitabı vs. falan yaptık bunun bazı borçlarını bitirdik. Borçları var ama yavaş yavaş azalıyor.

O süre zarfında bende kredi borcunu ödüyorum ama ne ödeme her ay da patlıyorum

Sonra bana açık açık 1 kere daha oynadığını söyledi ve kazanıp borçlarını yatırdığını söyledi. Bende ses çıkarmadım. Sonradan askere gitti tazminatı vs. aldı. Dediği gibi borcunu ödedi

Hani diyenler olur elbette nasıl bu kadar eminsin diye.

Askerden geldikten sonra araba alacağını söylemişti ve aldı. Kaç aydır da araba altında, kumara tekrar başlasa para için belki arabasını satacaktı ama satmadı kullanmaya da devam ediyor.

Yaşadığı değişiklikler şunlardı.

1. Lokasyonu değiştirdi. Çalıştığı iş yerinde herkes kumar oynuyordu.
2. Askerlik sonrası araba alma hevesi vardı. Parayı kumara yatıracağın krediye yatırıp araba aldı.
3. İlişki konusunda birisini buldu. Belki de kız onu biraz düzene sokmuştu.
4. Ego diyebilirsiniz ama benden de kaynaklı olabilir. Bende kumar oynayıp dostluğumuzun devam etmesi için kumarı bırakmasını söyledim. Oynadığını bilip yine borç para istese büyük ihtimalle arkadaşlığımızı bitirirdim.