Dostum selam, Whatsapp otomasyonları genelde qr kodla değilde meta entegrasyonu (Business hesabı ile meta app oluşturup) ile çalıştığını biliyorum whatsapp qr ile bağlandığında ciddi problemler ve whatsapp banı alındığını duymuştum kısa bir bilgi rica etsem olur mu, bu konuda sorunu var mıdır?
Görüşünüz ve sorunuz için teşekkür ederim. Haklısınız, WhatsApp spam ve bot algoritmalarını engellemek için Web (QR) tarafında bazı güvenlik önlemleri gerektirir.
Sistemimizde bu durumun önüne geçmek için şu mekanizmaları kullanıyoruz:
Mesaj Arası Gecikme (Delay): Tüm mesajlar peş peşe değil, belirleyeceğiniz saniye aralıklarıyla (örneğin 10-30 sn rastgele bekleme) kademeli olarak gönderilir.
Kişiselleştirilmiş İçerik: Etiket desteği sayesinde her müşteriye ismiyle hitap eden özgün mesajlar iletildiği için sistem tek tip "spam" metin algılamaz.
Görsel/Dosya Desteği: İsteğe bağlı medya gönderimleriyle insan davranışına yakın bir akış sağlanır.
Tabii ki numaraya ait geçmiş, rehberde olmayan kişilere çok yüksek hacimli gönderim yapılması gibi durumlar Meta'nın genel politikalarına tabidir. Ancak doğru zamanlama ayarlamalarıyla QR altyapısı üzerinden sorunsuz ve güvenli bir şekilde gönderim yapabilirsiniz.