SauRonn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben bunu çok düşündüm bi ara acayip kafayı bozmuştum. Hatta köyün fındık baronlarıyla sonradan da kesinlikle sizin memleketteki vatandaşlarla görüşüp işi kuracaktım. Gerçekten iyi sermayeyle de girecektim.
İstanbul'da evin karşısında bir market vardı. Sahibi inanılmaz zengin, açık gözlü ama malesef para gelen yolda her türlü sahtekarlığı yapabilecek bir adam. Konuyu ona anlatmıştım, bak oğlum dedi gel. Bana fındık reyonunu, hem kabuksuz hem kavrulmuş ürünleri ve fiyatlarını gösterdi.

Ben o fiyatlara asla inemem insem ilk günden batarım.
- Fındık müşterisinin %5 i iyi ürün olsun pahalı olsa da farketmez der. 95'i de ucuzuna koşar. %95i direkt eledik o %5i hakim olacak pazarlama yapabileceksen gir dedi. Bence haklıydı. Sizin veya benim hayali gerçekleştiren adamların herhalde büyük tesisleri var maliyet işini bir şekilde çok ucuza getiriyorlar.

Ama şu da var özellikle şuan fındık fiyatı, yevmiyeci parası, fındığın zahmeti + sizin giderlerinizi düşününce kar edebilecek misiniz o da var.

Uzun oldu kusura bakmayın
Şu detay önemli en iyi en kaliteli fındık kabuklu 250-270 tl. bugun Adapazarı düzceden 180 tlye de fındık alabilirim hatta 2 senelik fındığı da düşük fiyatlara alabilirim. kaliteye göre değişiyor herşet tüketicinin talebine göre.