kotyora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Ordulu olarak, böyle bir işe girişen biri olarak anlatayım size. Sadece orduda 100 kadar yer var dediğiniz gibi. Kendi tanıdıklarınızın fındığının olması açıklanan fiyat ve tüccar fiyatından ödeme yapmayacağınız anlamına gelmez o gider. Dükkan var mı dükkan için belli ihtiyaçlar var. Dediğiniz makinelerin toplam fiyatı 2 ile 2.5 milyon isterseniz tedarikte yardımcı olurum komisyon ile. Sonrasına işleyeceğin fındık ve makinenin kapasitesine göre gıda mühendisi bulundurma zorunluluğun var. Gıda Mühendisine gidip askeri ücrette veremeyeceğine göre. Yani maliyet hesaplamasında günde 200 - 300 kilo fındık işleyip satman lazım öyle bir müşteri kapasiten varsa durman hata, tabii de dükkanı açmak için de 4 milyon gibi bir paran

Yok hocam ben 30-35 bin dolar gibi bir rakama tüm makinaları 0 olarak kuduruyorum. . Gıda mühendisi 10 kişilik personel çalıştırısan zorunlu diye biliyorum. Ayrıca ben fındığımı zaten laboratuvara gönderip onaylatmış olacağım onlar mesele değil. Gıda işi yapan bir çok tanıdığım var. Gıda fabrikaların da gıda mühendisleri de var