* Şikayetçi olduğum üye: @Netverim;
* Şikayetçi olma nedenim: tüm sunucularımı ve hesabımı kapattılar
* İlgili konu URL: https://www.r10.net/vds-sanal-sunucu...lt-yapisi.html
* Şikayetçi olduğum üye ile iletişime geçildi mi? Evet
* Sorunun bildirilmesinin üzerinden ne kadar süre geçti? 12 Saat veya Daha Fazla
* Açıklama ve kanıtlarım:

Merhabalar

@Netverim; adlı firmayla 2025 sonunda çalışmaya başladık. kendilerinden sanal sunucu siparişi verdim. sunucuların hosting ve mail için kullanılacağını söyledim.
ilk siparişten sonra kendilerinden tekrar sunucu siparişi vermek istediğim de bana sunuculardan yüksek mail çıkışı yapıldığını ve spam riski olduğunu fakat sunucular için ekstra ödeme yaparsanız sipariş almaya devam edebilceklerini söylediler. yani 500 TL olan sunucuyu 700 TL den verebilceklerini söylediler.

görsel de de gördüğünüz gibi kendiler mail çıkışına izin veriyorlar ve 500 tl olan sunucuya 700 tl den ödeme yapmaya devam edersem aynı şekilde kullanabilceğimi söylüyorlar.
ve bu şekilde aylardır çalışıyoruz.

31.07.2026 da 20214 tl siparişim oldu siparişimizi geçtik. sunucuları teslim ettiler. fakat sunucularında çoğunda sorun vardı sorunları çözene kadar tekrar siparişimiz oldu. siparişi geçtik 8712 tl ödeme yaptık. sunucularımızın teslim edilmesini beklerken 100 e yakın sunucumuz hiç uyarı yapılmadan tamamen kapatıldı. size sadece son siparişiniz olan 8712 tl yi iade edeceğiz (HENÜZ EDİLMEDİ). başka da hiç bir şey yapamayız diyorlar.

kendilerine madem mail çıkışına karşıydınız neden aylardır benden fark alarak çalışıyorsunuz 500 tl olan sunucuya spam riski olan maile izni verip 700-750 tl ye satıyorsunuz ?
başından beri biz şeffaf olduk sunucular da ne yapılıyorsa söyledikkendileri de buna sunucu başına 200-250 tl fark alarak izin vereceklerini söylediler.
kendileri başından beri bile bile fark alarak izin verip şimdi birden bire karşı olup benim 100 adet sunucumu kapatıyorlar ve iademi yapmıyorlar.

sözleşmelerinde dahi spam yapılan ip nin kapatılacağı yazıyor tüm sunucuların ve hesabın kapatılcağına dair madde yok.

SPAMA VE YÜKSEK MAİLE KARŞI OLABİRLER, FAKAT BAŞINDAN BERİ BU DURUMU BİLEREK FARK ALIP EN SONUNDA BİRDEN TÜM HİZMETKERİ KAPATMALARI VE İADE YAPMAMALARI NE KADAR DOĞRU.