Ülkede bir ekonomik sıkıntı varmı var. Ama abartıldığı kadar değil. Ana problemde bu değil. Bu forumda bile dolundırıcılık konularına bir bak.
Şöyle yazılımcıyım böyle yazılımcıyım kendini övüyor şunu yaptım bunu yaptım diye öve öve bitiremiyor. Yaptığım yazılım dediği yapayzeka ile yapmış. İçerisi hatalardan açıklardan geçilmiyor.
Yapayzekanın yaptığı şeyi sen ne diye yazılımcıyı diye anlatırsın ki? Ülke komple yazılımcı o zaman.
Ben kaç kişiye burda yatırımcı ortak girdim. Öncesi konuşuyoruz şöyle iyiyim böyle iyiyim, hepsi fiyasko. Hem kendini hem beni batırıyor.
Sorarım size bunların ülke ekonomisi ilemi alakası var yoksa Ahlak ile mi alakası var.
Taksicinin yazılımcıyım diye ortalıkta gezindiğini gördüm. Sen taksiciysen kendini alanında kendini geliştir. Başkasının işine burnunu sokma.
Herkes kısa yoldan para kazanma derdinde. Kimse emek vereyim kendimi geliştireyim demiyor.
Kendini geliştirenlerde var ama onlar buralarda pek takılmıyor. Dediğim gibi iyice *********** doldu bunun içine.
Bir çok freelancer tanıyorum gayet güzel kazanıp geçiniyor. Bir arkadaşım var triplex villada kalıyor. Altında sıfır cip var. Karı koca kendi işlerini yapıyorlar. Emek veriyorlar karşılığını alıyorlar.
Önce öğrenecen, sonra emek verecen, sonra kazanacan. Bizimkiler direk kazanmaya odaklı.
Kısacası Ahlak Sorunumuz Var.