VDS kiralarsanız minimum 16 GB ram olarak kiralayın çünkü 8 GB olarak kiralayınca RAM in çoğunu kontrol paneli kullanıyor web sitenizde video işlemleri ve botlar olacak ise onlar için de RAM kalsın
VDS kiraladığınız zaman Cpanel kullanmak isterseniz aylık lisans ücreti ödemeniz gerekiyor 150 TL gibi, Cyberpanel kullanırsanız ayarları optimizasyonları uğraştırır sizi
Tavsiyem önce normal Hosting ile başlayın firma sizi kovalayana kadar hosting ile devam edin sonra VDS ye geçersiniz.
Hocam detaylı yanıtınız ve uyarınız için çok teşekkür ederim.
Ancak benim senaryomda standart bir paylaşımlı hosting seçeneği ne yazık ki teknik olarak imkansız. Botum R10'un Cloudflare korumasını aşabilmek için arka planda 7/24 uyanık kalan ve gerçek bir tarayıcı çalıştıran FlareSolverr (.exe) servisini ve Windows Görev Zamanlayıcı'yı kullanıyor. Paylaşımlı hosting paketlerinde Administrator/RDP erişimi olmadığı ve sunucu seviyesinde .exe çalıştırılmasına izin verilmediği için sistemim hosting ortamında teknik olarak çalışamaz.
16 GB RAM uyarınız ise cPanel/Plesk gibi onlarca müşterinin barındığı, ağır ticari paneller için çok doğru bir tespit. Ancak ben sunucuya cPanel/Plesk gibi RAM sömüren paneller kurmayacağım. Doğrudan Windows Server üzerinde minimal ve yalın bir ortam çalıştıracağım. Ortada ağır panellerin oluşturduğu o yük olmayacağı için 8 GB RAM; Windows OS, arka plandaki FlareSolverr servisi ve bot rutinleri için fazlasıyla yeterli bir alan bırakıyor.
Özetle; amacım sadece bir web sitesi barındırmak değil, arka planda 7/24 çalışan özel bir otomasyon sistemini yürütmek olduğu için VDS benim için tek alternatif. Değerli vaktinizi ayırıp görüş belirttiğiniz için tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.