kaganco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi akşamlar dilerim,

Bugün Narhost WhatsApp numarasından bir mesaj aldım,

Mesajın içeriği şöyle,

Onay verdiğimi ve benim için uygun olan saat aralığını ilettim.
Daha sonra benden işlem için ssh kullanıcı adımı ve şifremi paylaşmamı istediler.
Hosting firmasının bunu istemesine anlam veremedim ve bu konularda tecrübesiz olduğum için paylaşmaya çekindim.
Sizce bu normal bir durum mu, paylaşmalı mıyım? Güvenli mi?

Merhabalar,

IP adresi değişikliği gerektiğinden dolayı ilgili işlemin gerçekleştirilebilmesi için sunucu erişim bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Belirtmek isteriz ki sunucu giriş bilgilerinin tarafımızla paylaşılması zorunlu değildir. Güvenlik veya farklı nedenlerle erişim bilgilerinizi paylaşmak istememeniz durumunda, tarafınıza tanımlanacak yeni IP adresi iletilebilir. Bu durumda IP adresi değişikliğini kendi sunucunuz üzerinden manuel olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Ekip arkadaşlarımızın erişim bilgilerini talep etmesinin temel amacı, işlemi sizin adınıza hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlayarak müşterilerimizin teknik işlemle uğraşmasını önlemektir. Gerekli erişim sağlandığında IP değişikliği işlemi genellikle 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanabilmektedir.

Güvenliğiniz açısından erişim bilgilerinizi paylaşmak istememeniz halinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu durumda yalnızca yeni IP adresini tarafınıza iletmemiz yeterlidir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Narhost