Herkese iyi akşamlar dilerim,

Bugün Narhost WhatsApp numarasından bir mesaj aldım,

Mesajın içeriği şöyle,

Alıntı
Merhaba,

Altyapımızda gerçekleştireceğimiz IP blok değişikliği kapsamında, tarafınızca kullanılan *xxx.xx.xxx.x/xx IP bloğu* tamamen değiştirilecektir.

Mevcut *xxx.xx.xxx.x* IP adresleri, yeni *xxx.xx.xxx.x/xx* IP bloğundan tahsis edilecek yeni IP adresleri ile değiştirilecektir.

Bu kapsamda, ilgili IP bloğunu kullanan *tüm sunucularınızın IP adreslerinde değişiklik yapılacaktır.* IP adresine bağlı çalışan servis, DNS kayıtları, güvenlik duvarı kuralları, lisanslar veya benzeri yapılandırmalarınız varsa işlem sonrasında bunların güncellenmesi gerekebilir.

Değişiklik sırasında sunucularınızda *kısa süreli erişim kesintileri yaşanabilecektir.*

İşlemi planlayabilmemiz için öncelikle *IP değişikliği için onayınızı* ve *uygun olduğunuz tarih/saat aralığını* bizimle paylaşmanızı rica ederiz.

*Onayınızın ardından, değişiklik yapılacak sunucuların bilgilerini tarafımıza iletmenizi rica edeceğiz.* Birden fazla sunucunuz bulunuyorsa, *xxx.xx.xxx.x/xx bloğunu kullanan tüm sunucuların bilgilerini* iletmeniz gerekmektedir.

Onay ve uygun tarih/saat bilgisini bu WhatsApp görüşmesi üzerinden iletmeniz yeterlidir.

Teşekkür ederiz.

*Narhost Teknik Destek*
Onay verdiğimi ve benim için uygun olan saat aralığını ilettim.
Daha sonra benden işlem için ssh kullanıcı adımı ve şifremi paylaşmamı istediler.
Hosting firmasının bunu istemesine anlam veremedim ve bu konularda tecrübesiz olduğum için paylaşmaya çekindim.
Sizce bu normal bir durum mu, paylaşmalı mıyım? Güvenli mi?