Merhaba şimdi bi sunucuya saldırı bakımından öğrenmek istediğim şeyler var Türkiye sunucularında layer 5 6 7 gibi saldırılar mevcut öyle ki bkrakım sizin sunucınuza sunucu firmasına saldırılar yaşanmakta bi arkadasım ovh firmasındam en yüksek sunucu alıyor ama bandı yetmiyor mesela bunları önlemek nasıl mevcut ne tür yöntemler sağlanması lazım
Mesela ben sunucu var app server var sadece HTML çalısıyor içine ayhan yazdım bıraktım yani bi bağlantı yok bu sunucuya saldırı nasıl işliyor
staminus dan satın alacağınız
vps ile kendi sunucunuza gre tunnel yapabilirsinizveya ovh gibi firmaların size havuz sistemli ddos koruması yerine direk bizden alım yapabilirsiniz. veya
google cloud paketlerimize bakabilirsiniz. gelen paket boyutları hakkın da bilgi sunabilirseniz doğru ürüne yönlendirme sağlayabiliriz.
https://staminus.com.tr/wikipedia/in...releme_Sistemi daha fazla detay için wikipedia sayfamızı kontrol ediniz.
Staminus gibi bu işe odaklanmış küresel temizleme (scrubbing) altyapılarını devreye sokmak gerekiyor. Bu sistemin süreci şu şekilde çalışıyor:
Global Scrubbing Merkezleri: Trafik doğrudan sizin asıl sunucunuza gelmez. DNS yönlendirmeleri veya tünelleme ile önce Staminus'un yüksek kapasiteli global temizleme merkezlerine akar.
Katmanlı Filtreleme (L3, L4 ve L7): Gelen ham ve kirli trafik saniyeden kısa sürede analiz edilir. Hacimsel çöp paketler (L3/L4) ve sahte HTTP istekleri (L7) bu merkezlerde ayıklanır.
Temiz Trafik İletimi: Sadece doğrulanan, gerçek kullanıcıların temiz trafiği sizin sunucunuza bırakılır. Böylece sunucunuz en ufak bir kesinti ya da performans kaybı yaşamadan yayınına devam eder.