Contabo önceden iyiydi ( 48 ay kullandım ) ancak şu anda çok oversell yaptıklarını düşünüyorum sürekli problem yaşatıyor sunucular ( disk hızı , network veya down ) gibi sorunlar.
Netcup tarafını 2 ay deneyimleyebildim ancak panellerini hiç sevememiştim sunucuda ise uptime tarafında bir sorun yaşamadım ancak performansı da çok iyi diyemem.
Dedicated düşünürseniz 50-100 euro bandında firma önerebilirim sizlere.
Merhaba Hocam,
Projelerim şu an hâlâ gelişim aşamasında olduğu için bu süreçte Dedicated sunucuya yatırım yapmayı çok mantıklı bulmuyorum. Ancak ilerleyen dönemde trafik, kaynak ihtiyacı ve proje sayısı arttıkça mutlaka Dedicated sunucu tarafını da değerlendireceğim.
Şimdilik maliyeti daha kontrollü tutup, ihtiyaca göre ölçeklenebilir bir VPS/VDS altyapısıyla ilerlemek istiyorum.
Değerli vaktinizi ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.
Hocam bende önerinizi alabilir miyim? Rahatça Windows kurabileceğim ucuz mümkünse Amerika lokasyon.
Sizin sorularınıza gelirsem.
Contabo kullanıyorum banada bazen yavaş geliyor. Hetzner iyiydi. Bluehost 1 aydır kullanıyorum. Contabodan daha iyi geldi. Mail ve support tarafında herhangi bir deneyimim olmadı.
Merhaba Hocam,
Amerika lokasyonlu ve Windows kurulumu konusunda rahat bir sağlayıcı arıyorsanız benim araştırdığım firmaların çoğu Avrupa odaklı olduğu için ABD tarafında çok net bir firma önermek istemem. Yanlış yönlendirmek istemem.
Ancak Windows tarafında özellikle
KVM sanallaştırma, custom ISO/BYOL desteği ve ek Windows lisansı zorunluluğu olmaması kriterlerine bakmanızı tavsiye ederim. Ucuzluk kadar support ve network kalitesi de önemli oluyor.
Contabo hakkında ben de benzer yorumlara denk geldim; kaynak/fiyat oranı iyi olsa da zaman zaman disk veya genel performans tarafında yavaşlık yaşayan kullanıcılar var. Hetzner ise genel altyapı kalitesi açısından daha güven veren firmalardan biri fakat Windows ve bazı kullanım senaryolarında fiyat/kurulum tarafı herkese uygun olmayabiliyor.
Bluehost VPS tarafını çok detaylı incelemedim fakat Contabo’ya göre sizde daha iyi performans vermesi güzel bir referans olmuş. Özellikle uzun süreli kullanımda uptime, disk I/O ve support tecrübenizi ileride paylaşırsanız benim için de faydalı olur.
Değerli vaktinizi ayırıp bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam, iyi forumlar dilerim.