Herkese merhabalar,
İki farklı şehirde faaliyet gösteren iki ayrı mağazam var. Yemeksepeti, Trendyol Yemek, Migros Yemek ve Getir üzerinden paket servis satışı yapıyoruz.
Mevcut müdürümün ayrılmasıyla beraber bu taraf biraz başıma kaldı. Açıkçası online yemek platformlarının yönetimi konusunda çok fazla tecrübem yok. Şu an panelleri tek tek kurcalayarak sistemi anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum.
Ancak özellikle paket stratejisi, menü fiyatlandırması, kampanya seçimi ve sipariş başına kârlılık gibi konularda istediğim seviyede netlik sağlayamıyorum.
Temmuz ayında mağazalarımdan biri günlük ortalama 35, diğeri ise yaklaşık 15 paket siparişle ilerliyor. Sezon içerisinde ise bu rakamlar dönem dönem günlük 100 siparişin üzerine çıkabiliyor.
Amacım bütün kampanyalara girip, para kazanmadan sipariş sayısını artırmak değil. Sipariş adedi ile kârlılık arasındaki optimum noktayı bulmak istiyorum.
Örneğin tek bir lahmacunu paket servis maliyetleri nedeniyle 250 TL'ye satıp müşteriyi kaçırmak yerine, 10'lu lahmacun menüsü oluşturarak ürün başına fiyatı daha makul seviyeye çekmek gibi farklı satış stratejileri düşünüyorum. Ancak benim bunları tek tek deneyerek Amerika'yı yeniden keşfetmem ciddi zaman alacak. Bu nedenle işi bilen birinden destek almak istiyorum.
Bir diğer problemim de raporlama tarafı. Örneğin Trendyol Pazaryeri'nde satış yapan bir işletme Melontik benzeri programlarla günlük kârını, ürün bazında veya sipariş başına kârlılığını görebiliyor. Yemek platformlarında ise komisyon, kurye bedeli, kampanya katkısı, ürün maliyeti, KDV vb. kalemleri tek tek hesaplamak zorunda kalıyorum.
Benim ihtiyacım kısaca;
- Platformların çalışma mantığına ve algoritmalarına hâkim,
- Kampanyaları doğru şekilde analiz edebilen,
- Menü ve fiyat stratejisi oluşturabilen,
- Sipariş başına gerçek kârlılığı hesaplayabilen,
- Gereksiz indirimlerle ciro şişirmek yerine sürdürülebilir satış artışı sağlayabilecek
Yemeksepeti, Trendyol Yemek, Getir ve Migros Yemek konusunda tecrübeli bir danışman.
Bu işi profesyonel olarak yapan veya gerçekten tecrübesi bulunan arkadaşların ücreti mukabilinde benimle iletişime geçmesini rica ederim.