Merhaba arkadaşlar
Hayatımda ilk kez bir iPhone satın aldım. Daha önce almamamın en büyük sebebi tamamen ön yargılarımdı. iPhone'ların gereğinden fazla kısıtlamaya sahip olduğunu, çok pahalı olduğunu ve kullanımının Android'e göre daha zor olduğunu düşünüyordum.
Bir süre sonra "En kötü beğenmezsem satarım" diyerek bir iPhone 15 Pro satın aldım. Açıkçası cihazı kullanmaya başladıktan sonra kalite farkını hissedebildim. Malzeme kalitesi, uygulamaların akıcılığı, sistemin stabil çalışması ve genel kullanıcı deneyimi gerçekten başarılı.
Almadan önce iPhone kullanıcıları için "marka bağımlılığı" veya "marka köleliği" gibi düşüncelere sahiptim. Ancak cihazı kullandıktan sonra bunun büyük ölçüde kalite ve kullanıcı deneyimi kaynaklı olduğunu fark ettim. İnsanlar sadece üzerinde Apple logosu olduğu için değil, sunduğu deneyim nedeniyle tercih ediyor gibi görünüyor.
Elbette eksik gördüğüm noktalar da var. Özellikle batarya konusunda yıllardır Apple kullanan birçok kişinin bana katılacağını düşünüyorum. Bunun dışında yazılımcı olduğum için APK yükleyememek, dosya sistemine Android kadar erişememek ve bazı konularda sistemin daha muhafazakar davranması başlangıçta alışmam gereken şeyler oldu.
Ancak ilginç şekilde bu kapalı yapı bana bazı avantajlar da hissettirdi. Güvenlik ve gizlilik konusunda kendimi daha rahat hissediyorum. Sistem kullanıcıyı birçok konuda korumaya çalışıyor ve bu da günlük kullanımda güven veriyor.
Kısacası, yıllarca uzaktan bakıp eleştirdiğim iPhone deneyimini yaşadıktan sonra fikirlerimin önemli ölçüde değiştiğini söyleyebilirim. Hala Android'in bazı konularda daha özgür olduğunu düşünüyorum ancak iPhone'un da neden bu kadar tercih edildiğini artık çok daha iyi anlıyorum.
Siz Android'den iPhone'a geçenler olarak benzer şeyler yaşadınız mı?