Yorumunuz ve üşenmeyip uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim.
Bir zamanlar bizde Hosting sektörüne girmeyi düşündük. Rakip olarak en sevdiğim güzelnet firmasını ele aldık lakin ben ve ekibimin henüz o mecraya girmeye hazır olmadığına kanaat getirip vazgeçtim.
Örn: Cpanel açığı,
Mesela bu "cpanel açığı" sektöre girmek isteyen biri için çok aydınlatıcı bir konu. Ben birçok sunucumda panel dahi kullanmıyorum. Çünkü SaaS olarak sağlıyorum. Pakete dahil gidiyor. Haliyle, DNS sunucusundan, mail sunucusuna, SSL sertifikasına ve alan adı sorgulamasına kadar her şey tamamen kendi üretimim. Aylık masrafı sadece fiziki sunucu masrafına çevirdim. Bu, bakıldığında bazı insanlar için "tehdit" içeren bir hadise gibi dursa da aslında pratikte tam kurumsalların yaptığı bir hadise. Belini ne Cloudflare e bağlarlar, ne de başka bir sisteme. Dünya'da 5-10 yılda bir herkesin zarar gördüğü bir olay dahi olsa, sizi hiç etkilemez bir yapıda devam ediyor olursunuz. İşletim sistemini de zaten askeri sistem gibi tasarlarsanız, "her şey kapalı, kullanılanlar açık" misali, saldırı yapılacak alan da bırakmazsınız.
Ben hala halka açık hosting şirketi açma hevesindeyim. Ama gelin görün ki ne masrafı, ne açığı, ne teknik zorlukları sorun teşkil ediyor benim için. Çok fazla fikir var. Çok fazla yapılabilecek şey var. Ama bir beden her yerde aktif yönetici olamıyor. Haliyle, ister istemez, başkası yönetici gözüksün ama ben sadece teknik ve arka planda kalayım anlayışınız oluyor. Böylesi çok daha güzel. Bence sizde yaşadığınız sorunları paylaşın. Sorunları okurken çekinen insanların sektöre girmemesi daha iyi olur. Çünkü ilk stress testinde yönetim sağ kalamazsa, sistemi kurmanın da anlamı yok.
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim beni aydınlatmış oldunuz
Rica ederim. Küçük bir şekilde başlayın ve pazarlamaya odaklanın. Türkiye'deki hosting müşterilerinin çoğu, iyi iletişimi, kaliteli hizmete nazaren daha çok seçiyorlar. Çünkü bir sorun olduğunda sizin yanıtlayacağınıza inanıyorlar. İşi bilmeyen bir insan için, altın değerindedir.