Bu konuyu tamamen yaşadığım bir olay nedeniyle açıyorum.
Kısa süre önce xx.xxx dolar tutarında bir dijital ürün satışı yapıyordum. Alıcı, ödemeyi “flash kripto” yöntemiyle gerçekleştirdiğini söyledi. İlk bakışta her şey normal görünüyordu ve işlem tamamlanmış gibi duruyordu.
Neyse ki ürünü teslim etmeden önce bu konuda bilgili bir kişiden destek aldım. Yapılan kontroller sonucunda ödemenin güvenilir olmadığını fark ettik ve işlemi durdurdum. Kısacası, xx.xxx dolarlık bir işlemde dolandırılmanın eşiğinden döndüm.
Bu paylaşımı kimse aynı hataya düşmesin diye yapıyorum. Özellikle yüksek tutarlı alım satımlarda yalnızca cüzdanda görünen bakiyeye güvenmeyin. İşlemi resmi blokzincir üzerinde doğrulayın, ödemenin gerçekten kullanılabilir ve kesinleşmiş olduğundan emin olun. En ufak bir şüpheniz varsa, ürünü teslim etmeden önce bu konuda deneyimli birinden destek alın.
Ben son anda fark ederek mağdur olmaktan kurtuldum. Umarım bu konu, benzer yöntemlerle dolandırılmak istenen kişilere faydalı olur.
Bu yöntemle karşılaşan veya deneyimi olan arkadaşlar varsa, yorumlarda bilgi paylaşmaları herkes için faydalı olacaktır.