Merhaba,
Öncelikle görüşünüzü medeni bir şekilde ifade ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Ancak sanıyoruz ki yazdığımız mesajın verilmek istenen ana fikri gözden kaçırılmış durumda. Bizim itirazımız herhangi bir teknik eleştiriye veya farklı sanallaştırma teknolojilerinin tartışılmasına değildir. Elbette KVM de konuşulur, VMware de konuşulur, Hyper-V de konuşulur. Her teknolojinin avantajları, dezavantajları ve geçmişte yaşadığı güvenlik olayları teknik olarak tartışılabilir.
İtiraz ettiğimiz nokta ise bunun ötesine geçilip, hiçbir ayrım yapılmaksızın "VMware kullanan firmalardan hizmet almayın." şeklinde genel bir çağrı yapılmasıdır. Bu ifade teknik bir değerlendirmeden ziyade doğrudan ticari yönlendirme niteliğindedir.
Bir taraftan "Türk firmalarını hedef almıyorum." denilirken, diğer taraftan uzun süredir açılan konuların büyük bölümünde sürekli hosting ve veri merkezi sektörünün hedef alınması, firmaların hizmet anlayışlarının sorgulanması ve müşterilere belirli tercihlerin telkin edilmesi doğal olarak farklı bir algı oluşturmaktadır. Buna katılmak zorunda değiliz.
"Kara liste" ifadesine de değinmek isteriz.
Özel sektör kuruluşları, hizmet verecekleri kişi ve kurumları seçme hakkına sahiptir. Bu, ticari hayatın olağan bir parçasıdır. Her firma; geçmiş ticari deneyimleri, güven ilişkisi, etik yaklaşım, karşılıklı iletişim ve kurumsal menfaatleri doğrultusunda çalışıp çalışmayacağı müşterilere karar verebilir. Bunun aksi yönünde bir zorunluluk da bulunmamaktadır.
Dolayısıyla, sektörümüz hakkında sürekli olumsuz algı oluşturmaya çalışan, genelleyici ifadelerle firmalara yönelik "hizmet almayın" çağrıları yapan veya ticari itibarı zedeleyebilecek söylemleri sürekli hale getiren kişilerle ticari ilişki kurmayı tercih etmememiz tamamen kurumsal ve ticari bir tasarruftur. Bu durum herhangi bir kişisel husumetten değil, şirket politikamızdan kaynaklanmaktadır.
Elbette "kara liste" ifadesi daha farklı bir şekilde ifade edilebilirdi. Ancak bu durum, anlatılmak istenen ana düşünceyi değiştirmemektedir.
Son olarak şunu da belirtmek isteriz ki; eleştiriye kapalı bir firma olsaydık, yıllardır müşterilerimizden gelen geri bildirimlerle altyapımızı geliştirmez, yeni teknolojilere yatırım yapmaz ve hizmet kalitemizi sürekli artırmaya çalışmazdık. Yapıcı, teknik ve somut eleştiriler her zaman değerlidir. Ancak genelleyici söylemlerle firmaların veya sektörün hedef gösterilmesini aynı kapsamda değerlendirmiyoruz.
Bu nedenle konuya ilişkin görüşümüz nettir ve ilave bir polemik oluşturma niyetinde değiliz. Farklı düşünen herkese saygı duyuyor, bu başlık altında konuyu daha fazla uzatmayı doğru bulmuyoruz.
İyi forumlar dileriz.
Merhaba,
yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında
@aponkral; mahlaslı arkadaşın haklı olduğu noktalar var ancak yine de son zamanlarda yoğun bir şekilde şikayetlerini dile getirmesi bir miktar yanlış anlaşılmış olabilir çünkü ben kendisinin birçok konusuna ve mesajına göz attım ve yerli yabancı fark etmeksizin hem olumlu hem olumsuz eleştirilerde bulunduğunu gördüm bu noktada
@aponkral; arkadaşı hor görmüyor ve yargılamıyorum. Sizin düşüncenize gelecek olursak da evet siz de haklısınız bu bir yerden sonra sistematik olarak algı yönlendirme gibi görünebiliyor ama arkadaşın bunu amaçladığını sanmıyorum. Kara liste konusunda da elbette bugün hem hizmet veren hem alan biri olarak ben de müşteride seçicilik yapıyorum bu en tabii doğal hakkınız bu konuda sonuna kadar size katılıyorum ancak yorumdaki üslup biraz kafa karıştırıcıydı tekrar söylüyorum yanlış anlamanızı istemem sadece dostane fikrimdir biraz üst perdeden ve rest çekercesine yazdığınız için takıldım değilse kara liste tabiri aslında çok da önemli değildi. Genel olarak hemfikir olduğumuzu sanıyorum ve iyi forumlar diliyorum. Sağlıcakla kalın.