darkland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence sen konuyu yanlış alıyorsun. Yazılımcılık, yazılımcıyım olayı biteli yaklaşık 1 seneyi aştı. Artık yazılımcıyım ben olayı bitti demek istiyorum. Yapmasın mı , yapsın mı konusuyla ilgili olarakta üsküdar çoktan geçildi. Maalesef durum şuan böyle.
Yazılımcılık, yazılımcıyım olayı biteli yaklaşık 1 seneyi aştı.
Buna kesinlikle katılmıyorum. Yazılım geçmişi olmayanların AI kullanarak çıkardıkları ürünler hobi seviyesinde. Eskiden 6 aylık yazılımcının kodlayabileceği ürünleri yapıyorlar.
Büyük bir projede mimari tasarlayıp sorumluluğunu üstlenen kişi ile vibe coder'ları aynı kefeye koymayın.

Arada vibe coding ile ürün geliştirenlerle konuşuyoruz multi tenant yapıda, tema & eklenti sistemli (app) projeler çıkarıyor.

API versiyonlamasını nasıl yöneteceksin? V1'den V2'ye geçişte desteği nasıl, ne süreli sağlacaksın? geliştirilen tema & eklentiler için nasıl yöneteceksin?
Dışarıdan yüklenen tema ve app için güvenliği nasıl sağlayacaksın?
Proje tek DB ve tenant_id ile ayırılmış, bir tenant çok büyür ve diğer tenantları performans kaybına uğratacak seviyeye getirirse ne yapacaksın?

emin olsun onlarda bilmiyor, bir şekilde yapay zekaya yap demiş ve yapılmış.

Kısacası yazılımcılık bitmedi, kod üretimi aşırı derecede kolaylaştı & hızlandı.