Türk firmalarına ya da her hangi bir ülkenin firmalarına düşmanlığım yok. Tekrar etmek istedim.
Son zamanda eleştirdiğim firmaları görmüşsünüzdür. Neden eleştirdiğimi de paylaşın ki herkes bilsin.
Ben söyleyeyim. Birisinde şöyle oldu. Kendini Tier 3 olarak tanıtan bir veri merkezi her ay saatlerce dakiklarca düşüyorsa o veri merkezi Tier 3 değildir demişim. Yani düşme sebebi siber saldırı olsa hadi hedeflendi, saldırıya hedef gitti diyerek belki normalleştirebiliriz. Ama her ay o veri merkezinin konularını okuyoruz. Düzeldi, düzelecek, sorunu çözdük, bir daha olmayacak mesajlarından sonra 3 ayda 3. defa çöken veri merkezi mi olur?
O zaman kendimize göre haklı olsak da eleştirmeyelim, kızmayalım, tavsiye edelim. Veri merkezi sürekli tekrar hâlinde düzenli olarak düşüyor olsa bile... Ne güzel değil mi? Ben o zaman web sitemi evimde barındırayım. Veri merkezi zaten sürekli çöker normal olan bu diyelim mi?
İşinde gücünde, kesintisiz hizmet sunan sunmaya çalışan bir firmayı eleştirdim mi?
Zaten sorununuz burda. Düşen firmayı eleştireceğim diye hepsini kötülemekle meşgulsünüz.
Eleştirmek hakkınız ki zaten eleştirelim ama firmacık olan kişiler ile işine özverili ve kaliteli yapan firmalar ile aynı kefeye koyar gibi genelleme yorum yapmayalım.
İsim vermekten çekinmem keyubu brnchost hostingdunyam gibi kalitesi yerlerde firmalar ile isimkaydet hayalhost guzelnet.... gibi ismini sayamadığım firmaları aynı kefeye koyamayız.
Bir tarafta solo takılan sürekli sunucuları düşen verimsiz kişilerken diğer tarafta bunu iş olarak yapan onlarca belki yüzlerce çalışanı ile sürekli koşturan firmalar.
Sizin hatanız veya belkide doğru düşünüyorumdur egonuz yüzünden hepsi aynı kefeye konuyor ve şu algı oluşuyor; "TÜRK FİRMALARINDAN HOSTİNG SUNUCU ALINMAZ"
Tartışmaya devam etmeyeceğim. Düşüncelerimi paylaşmak istedim.