"Türk düşmalığı" şeklide bir cümlem yok farklı alanlara çekmeyelim. Türk firma düşmanlığınız ise bariz şekilde ortada.
Bir şeyi kötülerken sadece almayın demeniz gerekmez. Sürekli olumsuz cümleler ile "eleştiri" altında yorumlarınız ve konularınız ile zaten bunu yapıyorsunuz.
Çok fazla gitmeye gerek yok son 10-15 konu başlığınızı incelediğimizde zaten her şey ortada.
2 Cümle öneride bulunarak veya övgü cümlesi kullanarak sıyrılmayı deniyorsunuz ama 500 cümlede kötülüyorsunuz.
Türk firmalarına ya da her hangi bir ülkenin firmalarına düşmanlığım yok. Tekrar etmek istedim.
Türk firmalarına genel olarak düşmanlığın olmayabilir ama yazdıklarınla düşmanlık ediyorsun diyorsun. O zaman kendimize göre haklı olsak da eleştirmeyelim, kızmayalım, körü körüne tavsiye edelim?
.
Son zamanda eleştirdiğim firmaları görmüşsünüzdür. Neden eleştirdiğimi de paylaşın ki herkes benim neden eleştirdiğimi bilsin.
Yazıyorsunuz bana Türk firmalarına düşman diye, etiketliyorsunuz, sonra ben eleştirdiğim mesajımı göster dediğimde kayboluyorsunuz.
Ben söyleyeyim. Birisinde şöyle oldu.
Kendini Tier 3 olarak tanıtan bir veri merkezi her ay saatlerce dakiklarca düşüyorsa o veri merkezi Tier 3 değildir demişim. Yani düşme sebebi siber saldırı olsa hadi hedeflendi, saldırıya hedef gitti diyerek belki normalleştirebiliriz. Ama her ay o veri merkezinin konularını okuyoruz. Düzeldi, düzelecek, sorunu çözdük, bir daha olmayacak mesajlarından sonra 3 ayda 3. defa çöken veri merkezi mi olur?
Veri merkezi sürekli tekrar hâlinde düzenli olarak düşüyor olsa bile... Ne güzel değil mi? Ben o zaman web sitemi evimde barındırayım. Veri merkezi zaten sürekli çöker normal olan bu diyelim mi?
İşinde gücünde, kesintisiz hizmet sunan sunmaya çalışan bir firmayı eleştirdim mi? Ya da
bir defa bir sebepten çökmüş firmayı 'aha firmanın sitesine ulaşılmıyor, sunucuları kapalı, hemen konu açıp eleştireyim' dediğimi, mesaj yazdığımı gördünüz mü hiç?
Bence bazı kişiler Türk firmalarının körü körüne sırf Türk firması olduğu için övülmesi taraftarı. Nedense onların koşulsuz desteklenmesi gerektiğine inanıyor. Evet, desteklenmesi önemli. Firmalarımız daha iyi olsun. O hizmetleri ülkemiz sınırları içinde kullanalım. Ama firma kendini geliştirmiyorsa ben o firmayı kullanıp neden yatırım yapayım. Bu mantıksız.