aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@OmerAti; Windows'taki açıkla VMware'daki açığı kıyaslaman yanlış. Windows'taki açık sadece zaafiyetli olan senin bilgisayarını etkiler. VMware'daki açık ise, hosta bağlı tüm sunucuyu etkiliyor.

Şöyle ki;
Aynı fiziksel sunucuda barınan 3 sanal sunucu. Birisi Windows, birisi Linux, birisi de MacOS.

Zaafiyetli VMware host'undaki bir sunucu ana host'a ulaşıp, diğer güvenli Linux ve MacOS sunucuya erişebiliyor.

Yani işletim sistemin ne kadar güvenli olursa olsun host'un kullandığı sanallaştırma sistemi VMware nedeniyle güvenli sistem de patlıyor.

Yani onda da zaafiyet çıkıyor, bunda da diyerek genelleştirmen yanlış. Windows'da senin cihazına virüs bulaştıysa senin bilgisayarına bulaşmıştır, aynı ağa bağlı güvenli bir Linux veya MacOS'a bulaşamaz. Ama VMware'da öyle değil. Direkt izolasyon eksikliğinden dolayı Windows sunucu Linux ve MacOS sunucuların dosyalarına erişebiliyor. İstediği gibi virüs yükleyebilir diğer sisteme, diğer işletim sistemi ne kadar güvenli ayarlanmış olursa olsun. Disk şifreleme yapmadıysa tabii.

Evet, vardır. Hepsini ezbere bilmiyorum dahasıyla karşılaşmadım. Söylerseniz ben de bildiklerimi güncellerim. Firmaları paylaşabilir misiniz?
Bu mantıkla hareket edeceksek Windows'u da kullanmamamız gerekir.
2017 deki WannaCry saldırısı Windows'taki bir güvenlik açığını kullanarak 150'den fazla ülkede yüz binlerce sistemi etkiledi. Hastaneler, bankalar, ulaşım şirketleri ve büyük kuruluşlar günlerce hizmet veremedi
Aynı şekilde NotPetya yine Windows açığını kullanarak dünya çapında milyarlarca dolarlık zarara neden oldu.
Peki bunlardan sonra dünya Windows kullanmayı bıraktı mı? Hayır

2017 ve 2019 tarihi yakın tarih