Benim daha çok anlamadığım şu hocam
Örneğin random olarak bu fonda 10 hisse var olsun, random olarak bazıları düşsün veya yükselsin.
Bunların toplamında örneğin 1 senede fon değeri 1 liradan 1.5 liraya çıktı diyelim, ama fondaki bazı hisseler %50 değer kaybetti bazıları daha fazla, ben fonu 1 liradan aldığımı farzedelim, 1.5 liradan satarsam nasıl zararda oluyorum?
Bu vişne madencilikte sürekli millet zarar etmiş ama bu olaylar patladığında fonun fiyatı sürekli yükselmiş muhtemelen diğer hisselerden sürekli yükseldi, açık kapandı, ama ben milletin nasıl zararla ayrıldlığını çözemedim.
Belkide kanunen farklı bir işleyiş vardır, dediğim gibi anlamadım, yanlış anlaşılma olmasın burda hisseyi yada fonu savunmuyorum sadece bilgim yok öğrenmek istiyorum
Öyle bir durumda fon tabiki zarar etmez 1 den 1.5 a çıkan bir fon kazandırır borsada daha hızlı kazanmayı hedefleyip fonun yatırım yaptığı en çok yükselen tekil hisseye giren yatırımcı zarar eder. Zaten para piyasa fonlarına dikkat ederseniz hepsi faizle orantılıdır faizin çok üstünde veya çok altında bir kazanç sağlamaz size aylık %3-%4 gibi bir kazanç bırakır. Bu hisselerde aylık %40-50 ler var yani 10 Katı bir kazanç için oraya gidenler zarar ediyor. Ama tabi fonun da güvenilir olması önemli burada da fonun yatırım yaptığı hisseler öne çıkıyor onların dikkatle incelenmesi lazım. ( Yatırım Tavsiyesi Değildir ) Ek not : Ben bir yatırım uzmanı değilim sadece merak ediyorum hocam ve takip ediyorum videolar izliyorum sadece BİST değil Kore Çin Amerika borsalarınıda ama yatırım yapacaksanız bir uzmana danışmanızı veya iyi araştırmanızı tavsiye ederim.