Dediğiniz mantıklı fakat cursorda limitler yenilenmiyor saatlik ve haftalık olarak ve kredi yetiştiremiyoruz
Cursor IDE'siz kullandığınızda, limit yenilenmesi size cazip gibi duruyor. Gerçekte manipüle edilmiş token tüketiminin gereksiz yere harcadığı tokenlerden kısıp size yenileme veriyorlar. Claude çok fazla manipülasyon yapıyor. Cursor kullanan biri, her sorguda aşama sayısına, token tüketimine karar verebilir ve IDE üzerinde yapılan değişiklikleri kontrol altında tutabilir. Aynı şey, tek bir yapay zeka uygulaması seçtiğinizde mümkün olmuyor. Bende hepsinin $200'lık versiyonu var. Cursor'u ay içerisinde 8-10 defa yenilediğim oluyor. Bunun nedeni kullanım yoğunluğu. Claude tarafında ise üretimim asla Cursor'daki rahatlıkla istenilen kod üretimi olamaz. Çünkü beni ne kadar manipüle edebildiğinin farkındayım. Bunun yerine, sınırlı işlemler, sınırlı görevler atıyorum. ChatGPT mesela gayet Codex tarafında bir aşağı bir yukarı aylardır limitlerle oynuyorlar. Bir malın bir değeri, bir değerin bir karşılığı olur. Bu mantığı getiremiyorlar. Cursor'da ise, sürekli abonelik ve API kullanımı ile ilgili buglar var. Fable mesela buga girdi, 10 gün aralıksız Fable Max kullandım, tamamen ücretsiz gösteriyordu. Aynı şey güncelemeler yaptıkça karşınıza geliyor.
Kısaca, birileri "cli üzerinden çalışacağım", "şunu bunu üretiyorum" gibi spesifik detaylar vermiyor ise, ve gerçekten Claude'den başkası hiçbir işe yaramıyor ise, Cursor her türlü önerilen olmalı. Çünkü IDE ile gelir. Değişiklikleri görürsünüz. Tüm modelleri içerir vb. Demo datası da üretirsiniz, sistem dil çevirisi de. Çince yapacaksam siteyi, $1 masrafı dahi olmayan model kullanırım, model de Çin kaynaklı olur. Demo datası üreteceksem, ihtiyaca göre model seçerim. Gap/Bug hunting yapacaksam ya da mimari fikir arıyorsam, ona göre çözüm alırım. Aldığım şey bir model halinde karşıma gelir. Visual Studio'da incelerim. Denemeler yaparım. Sonra küçük görevler dizisi oluşturur belli bir dar alanda çalışmasını sağlarım.
Claude ara ara kendisine verilen şeyin çok dışına çıkıp, kafasına göre tonla aşama gidiyor. 15-20 aşamada gidilebilecek görevler var. 90 yaptığında, işiniz biter zaten. Özellikle pahalı modellerde bu çok oluyor. Ve verdiğiniz dar alanı reddettiği çok oluyor. Nadirde olsa, bazen bilgisayarda sunucu erişim bilgileri arayıp, sunucuya erişmeye çalışıyor. Bir defasında gerçek sunucuda veri değiştirdi mesela. Bu haberlerde gördüğünüz "şu model şirketi hackledi" iddialarının tamamı doğru. Çünkü model daha iddialı işler yapmaya kalktığında, kullanıcının bir admin gibi değerlendirilmesini reddediyor. Sizi tam anlamıyla bir kullanıcı olarak görüyor. Haliyle, kendi fikrini daha ön plana çıkarıyor.
Uzun lafın kısası, zaten normal kullanımda da çok ciddi seviyede manipülasyon yapan bir sistemin, Claude'nin, kod tarafında başı boş shell düzeyinde gezmesi, benim için "no no no no no". Tecrübeli birilerinin bu tehlikeye evet diyebileceğini sanmıyorum. Ya dikkatli kontrol etmiyorlardır ne olduğunu, ya da kör bir şekilde güvenmeyi tercih ediyorlardır. Ben 99,99% doğru sonuç getiremeyen bir şeyi, özellikle de 70% doğruluğa zor ulaşan bir şeyi, komut veren kişiyi dinlemediğini bile bile kabul edemem.