Haritayorumu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Hanımınızın şüphelenip ödeme yapmaması büyük şans olmuş hocam.
Bu tür dolandırıcılara karşı herkes dikkatli olsun resmi işlemleri sadece uygulama veya site içinden doğrulamak gerekir.
Bende bir vakaya önlem ve hamle için bir konu açtım: Araç Kiralama Dolandırıcılığı Nereye Şikayet Edilir?
Haklısınız hocam valla hanım o konuda benden uyanık, param güvende ile çok şey sattı az çok biliyordu. Bunu da söylemiş neden para istiyorsunuz diye, onlar da bebek arabası büyük kargo modeline giriyor diğerleri gibi basit satış değil demişler. Her detayı düşünüp bi yalan bulmuş çakallar.

neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biri size "efendim" diye hitap ediyorsa engelleyip geçin.
Haklısın hocam, zaten darlayan müşteri temsilcisi mi olur dimi

APT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeterince cahile yatıp, şu insanları elden nakit vermeye ikna edebilseniz, tüm R10 olarak, herkes gelip bunların üzerinde tüm yaşam streslerini 1 kere atsalar, emin olun ne bunlar kalır, ne de bunlara özenenler.
Bu işin cezası savcılıkta falan olmamalı. Batının özendiği bir konu var. Hatta Vigilant Citizen diye bir yapım da yayınladılar kısa bir süre önce. Bir şeyler adil yapılmıyor ise, vatandaş adaleti getiriyor.
Birinin malına, ırzına, canına göz diken adam, halk tarafından meydanlarda cezalandırılmalı. Evet, başlangıçta İran gibi gözükürüz. Ancak, "2 hafta sonra çıkacağını bileceği bir kavram" kalmaz ortada. Yapan adam başına gelecekleri bilir. Bir işin cezası ne kadar ciddiyse, o kadar sakınır insanoğlu.
Hocam cezası yok inanın, ben daha önce dolandırıldım eve gelen tesisatçı beni tokatladı. Savcı bu nitelikli dolandırıcılık davayı başlatıyorum dedi ama 2 yıldır ne arayan var ne soran. Adamlar hala geziyor, sürekli şikayet konusu açıyorlar geleni geçeni dolandırmışlar. İş çığırından çıktı, adamlar çok rahatlar biliyorlar yıllar sürecek şikayetler.

CouRaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GSS borcunuz var diye aramalar yapıyor çakallar onlarada dikkat edin değerli dostlar sgk dan evrak var size ptt ulaşamamız zarf kapalı bilgi veremiyorum avukat numarasını veriyorum arayıp bilgi alın devletin işin gücü yok avukata verip para isticek çakar hesaplara blokeyi ödetir kanmayın bu kansız evlatlarına
Evet onu da duymuştum, hatta bu aralar dönemi olduğu için araç ÖTV ödemeleri için de fake SMS'ler geliyor sürekli.

LekeBebek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her yolu deniyorlar bi anlık boşluğa bakar dikkatli olmakta fayda var.
Hocam şeytanın aklına gelmez. 10k az rakam değil, günde 10 kişi düşse ayda 3m para ediyor. Muhtemelen gönderdikleri iban da kiralık, hazır aklıma gelmişken yarın bankayı da arayıp bu iban kiralanmış dolandırıcılık yapılıyor diye bilgisini geçeyim de onlar da işlemleri durduruyorlar mı ne yapıyorsa yapsınlar.