Hocam vergi ile belirtilen fiyatların üzerine çıkıldığı doğru, ekonomik olarak döviz dengesi kötü olan ülkeler için erişim sorunu da okey ama fiyatlar çılgınlaşmıyor bence.
Yani ben 20 dolarlık Claude Aİ aldım, daha önce Manus aldım. Yazılım, içerik, araştırma, raporlamalar gibi çeşitli çalışmalarım için kullanıyorum. Banaşu an için yetiyor açıkçası.

Ben görsel, içerik, video, yazılım gibi ihhiyaçlarımla her biri için ayrı Aİ kullanmak istiyorum diyorsanız burda tercihler devreye giriyor bence. Tabii ki vergisi düşük olsa ya da vergi dahil o paralar olsa daha iyi ama ben verdim 24 dolar yapmak istediğim değişiklikleri yaptım 1 günde, dışarıya yaptırsam 1 hafta, Aİ'a ödenen ücret 1150 TL dışarıya ödesem 3'den aşağı çıkmaz. Bu da en minik işim. Her türlü kârdayım. Bir de burdan para kazanıldığı durumu ele alın. Bir iş aldınız 20.000 TL Aİ'a verdiniz 1500 TL iş teslimi hızlandı, zaman maliyeti azaldı pek çok faktör bakımından avantajlısınız. Her türlü kâr ettirir seviyede olduğunu düşünüyorum.

En basitinden öğrenmek istediğiniz bir konu hakkında manuel araştırma yapmak yerine AI satın alsak öğrenme ve bilgiye erişimimizi hızlandırsak bile 1150 TL para ve 1 ay kullanım için bana bedava geliyor. 200 dolarlık versiyonu da zaten 3-5 site yaptırcak blog yazdırcak kişi almaz zaten. Gerçekten karşılığını almasa alamaz zaten düzenli bir şekilde.

bir öğün yemek 400'den açılış yapıyor. orta - iyi seviyesinde min. bir yemek 750 - 1500 TL bandında. Gidip 1 ay işini görecek Aİ'a da 1150 vermek çoksa ihtiyacınız yoktur var zannediyorsunuzdur herhalde.

Ama herkes ister alanında uzman Aİ'ların hepsini eş zamanlı kullansak diye ama bu sefer de düzenli kullanmayacağım az işim var kullanmasam da ödeyeceğim diyorsunuz. Bir hocamız konuya yazmış hocam hizmet veriyoruz UGC video falan. Hizmet alıcaksınız o da uygun ve kaliteli garanti işini iyi yapan birini bulursanız.

Yani var diye ve fiyatlar belli bir seviyede diye alternatif bakmamak yanlış. Akı sarısını kurtarmıyor diyorsanız da o zaman biraz gelir elde edip bir işte çalışıp ardından kendinize, yapmak istediğiniz çalışmalara, işinize yatırımı o zaman düşünürsünüz.