sezgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, proje ciddi emek içeriyor her halinden belli.

Birkaç naçizane tavsiyem var,
  • panel tasarımını da kendiniz yazın derim (ilk imaj herşey) ,
  • fiyatlarınıza baktım, bir tık daha aşağı çekin başlangıç için. Konforun tadını alan zaten vazgeçmez.
  • Global olmak için globalde olun. Redditte r/selfhosted/ | r/servers/ | r/homelab/ gibi forumlarda tanıtımınızı ingilizce olarak açın, kartopu etkisi başlasın globalde.
Başarılar dilerim, hayırlı uğurlu olsun. Geç gördüm yeni inceleme fırsatım oldu ama gerçekten emek verilen bir iş olmuş.

Öncelikle zaman ayırıp geri bildirimde bulunduğunuz ve değerli tavsiyelerinizi paylaştığınız için samimi olarak teşekkür ederim.

Projeye gerçekten çok ciddi emek verdik, hâlâ da aynı tempoyla geliştirmeye devam ediyoruz. 🙂

Panel tasarımı konusunda size katılıyorum. Şu an mevcut çekirdek ekibimizle önceliğimizi ürünün altyapısına ve yol haritamıza verdik. Bu nedenle sıfırdan bir arayüz geliştirmek yerine Velzon temasını temel aldık. Ancak bununla da yetinmedik; tema üzerinde yaklaşık 800 sayfalık özelleştirme ve geliştirme yaptık, ihtiyaç duyduğumuz birçok alanı yeniden tasarladık. Yine de ilk izlenimin önemli olduğunun farkındayız. İlerleyen süreçte tamamen kendimize ait bir tasarım dili oluşturmayı hedefliyoruz, ancak şu an için önceliğimiz yol haritasındaki geliştirmeleri tamamlamak ve kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda hızlı şekilde iyileştirmeler yapmak.

Fiyatlandırma konusunda da aslında sizinle aynı görüşü paylaşan çok fazla kullanıcı var. Bu konuda bir çalışma planlıyoruz. Ancak fiyatları sürekli yukarı aşağı değiştirmek de istemiyoruz. Yakın zamanda büyük bir firma ile sonuçlanmasını beklediğimiz bir iş birliği sürecimiz var. Eğer planladığımız gibi ilerlerse hem fiyatlarımızı biraz daha erişilebilir hâle getirmeyi hem de ücretsiz kullanım senaryolarını önemli ölçüde genişletmeyi düşünüyoruz. Şu an kesin konuşmak doğru olmaz ama aldığımız geri bildirimlerin büyük bölümü sizin söylediğiniz yönde: "Bu kalite için fiyat biraz daha uygun olursa kullanıcı kolay kolay vazgeçmez."

Global tarafta ise aslında Reddit'te bahsettiğiniz subredditlerde paylaşımlarımız mevcut. Bunun yanında LowEndTalk ve WebHostingTalk gibi hosting topluluklarından da oldukça güzel geri dönüşler alıyoruz. Özellikle Rusya ve Brezilya tarafında beklediğimizden daha fazla ilgi görüyoruz; kullanıcılar yalnızca ürünü denemekle kalmıyor, birbirlerine de tavsiye ediyorlar. Önümüzdeki dönemde LET ve WHT üzerinde daha kapsamlı tanıtım çalışmaları yapmayı planlıyoruz.

Elbette hedefimiz global bir marka olmak. Ancak Türkiye pazarı bizim için önemli bir başlangıç noktası. Bir yandan global çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan kontrollü ve sağlam adımlarla ilerlemeyi tercih ediyoruz. Özellikle son dönemde yaşanan cPanel güvenlik olayları, Ubuntu tarafındaki güvenlik açıkları ve VMware ile ilgili gelişmeler bize güvenlikten taviz vermememiz gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Bugün CloudLinux üzerinde sunulan izolasyon seviyesine ulaşabilmek için gerçekten çok ciddi Ar-Ge, test ve doğrulama süreçleri gerekiyor. Geliştirme süremizin büyük kısmı da zaten izolasyon, performans ve güvenlik üzerine yoğunlaşıyor. Bu durum pazarlama tarafında bizi biraz yavaşlatsa da uzun vadede daha sağlam bir ürün ve daha sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturduğuna inanıyoruz. Günlük gelen yeni kullanıcılar ve aldığımız olumlu geri bildirimler de doğru yolda olduğumuzu hissettiriyor.

Tekrar değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.