Selamlar,
Yaklaşık 50 kanalım vardır. Bunların 45’i Shorts kanalıydı. Bunun sebebi, uzun yani yatay video kanallarında hiçbir şekilde görüntülenme alamamamdı.
Ancak Shorts kanallarımın para kazanmasını açtıktan sonra elde ettiğim geliri görünce, “Keşke bu video 10 milyon izlenip 6 bin lira getireceğine, yatay videom 20 bin izlenip 6 bin lira getirseydi.” demeye başladım. Bunun üzerine Shorts kategorisini tamamen bıraktım.
Şu anda 5 tane uzun video kanalım var ve maşallah, beşi de gayet iyi ilerliyor.
Benim uyguladığım yöntem şu:
Uzun video kanalı açacaksam o kanala kesinlikle Shorts videosu yüklemiyorum. Sadece uzun video paylaşıyorum. Ayrıca video yüklediğim kanalın ana sayfasında ve keşfet bölümünde vakit geçiriyorum. Reklamlı videolar olsa bile izleyerek, kanalı gerçek bir kullanıcının kullandığı izlenimini vermeye çalışıyorum.
“Kanal ısıtma” gibi yöntemlerin ise abartıldığını düşünüyorum. Bana göre YouTube, hesabın arkasında gerçek bir insan olduğunu ve herhangi bir otomasyon kullanılmadığını anlarsa kanala gösterim vermeye başlıyor.
Bazen yeni bir kanal açıyorum ve üç uzun video yüklememe rağmen hiçbir hareketlilik olmuyor. Böyle bir durumda o kanalla vakit kaybetmeyip hemen yeni bir kanala geçiyorum. Şimdiye kadar bu şekilde mutlaka olumlu sonuç aldım.
Sonuçta bizim için en önemli konu zaman. “Video 5-10 izleniyor olsa bile yılmadan 20-30 video yüklemeye devam edin.” düşüncesine de katılmıyorum. Şimdiye kadarki tecrübelerime göre, istisnasız şekilde ilk 10 video içerisinde en az bir video 10 binin üzerinde izleniyor. Eğer bu gerçekleşmiyorsa vakit kaybetmeden başka bir kanala geçiyorum.
Belki bu tecrübelerim sizlere de yardımcı olur.
İyi forumlar.