Merhaba arkadaşlar,

Yaşadığım bir durumu belgeleriyle paylaşmak ve hem fikrinizi almak hem de benzer durumda olanları bilgilendirmek istiyorum.

Datahost'tan birden fazla VDS kullanıyorum. Şubat 2026'dan Temmuz 2026'ya kadar 6 ay boyunca aylık faturam düzenli olarak 1.524,71 TL kesildi ve hepsini zamanında ödedim.

Bu ay gelen yenileme faturası ise 2.794,80 TL. Yani tek seferde yaklaşık %83 artış. Bana bu artışla ilgili ne e-posta, ne SMS, ne de panel üzerinden herhangi bir ön bildirim yapılmadı.

İşin daha ilginç tarafı: 115 TL + KDV'ye satın aldığım VDS paketi, panelimde halen 115 TL olarak görünüyor; ama yenileme faturasında aynı paket satır başına 219 TL yazıyor. Yani firmanın kendi paneli ile kestiği fatura birbirini tutmuyor.

Destek talebi açtım; artışın gerekçesini ve bana ne zaman bildirildiğini yazılı olarak sordum. Gelen cevabı bu konu altından paylaşacağım.

Bildiğim kadarıyla Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ve 6502 sayılı kanun gereği fiyat değişikliklerinin tüketiciye önceden ve açıkça bildirilmesi gerekiyor. Sonuç alamazsam sunucuları aynı sayıda hizmet aldığım diğer sağlayıcıya taşıyacağım.

Sormak istediklerim:
1. Benzer bir durumu Datahost'ta veya başka firmada yaşayan oldu mu?