1.3 mjet egea araçta fren yapınca ses gelmesi neden olur? Ses gelmeye başladı sanayiye gittim usta baktı balata al değiştirelim dedi orjinal opar marka balata aldım taktırdım. Eski balatalar yeni kömürleşmeye başlamıştı tam bitmemişti. Ses hala devam etti.3000 km yol yaptım balata değiştikten sonra ses hala devam ediyor. Diskler soğukken ses yok 4-5 km gittikten sonra ses yapıyor. Bazense 20 25 li hızlarda giderken sol ön tekerden yine ses geliyor gıyır gıyır ediyor. Fren sesi ıslık sesi gibi geliyor. Frenciye gittim adamışıkla balatalara baktı tekeri sökmedi bile balatadandrı rahatsız etmiyorsa kullan böyle dedi. Başka marka balata al istersentakayım dedi diskide tornalamaya sokayım ama garanti veremem ses yine olabilir dedi. Önerisi bu şekilde kullanmam oldu. Bu ses neden olabilir? Aracı satarsam vs alacak kişi bunu sorun eder diye düşünüyorum benide rahatsız ediyor daha önce başına gelen var mı?
Hocam çok bilmişlik yapmayayım ama olası nedenler,
*Disk yamuk olabilir.
*Balata Özellikle (bosc*) marka kullanılırsa veya dandik markalar kullanıldığında bunu yapar.
Metal oranı yüksek balatalarda muhakkak görülüyor.
Disk sıcakken soğuk su tutulduğunda disk yamulabiliyor