mertkann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Müneccim;
Full sunucu yedek alma işlemleri yapılsaydı farklı bir sunucuya taşıma yapılıp tüm yedekten geri yükleme demek istiyorum müşteri kaybı olmadan 2 saatte sistem işler hale getirilirdi. İp odaklı servisleri tenzih ederim. Çünkü yeni ip gelecek uygulamalar görmeyebilir ve çalışmayabilir. Hiç acil durum hazırlığı yapmayan adama da acınmaz hani. Sen arabana sigorta yaptıracaksın kaza elbet olur. Bir sunucuyla adam iflas etmez. 3 bacaklı mimari yedekli çalışma vs bunları da biz söylemeyelim.
Çok güzel dediniz
Keşke donanım maaliyetleri fırlamamış olsaydı da backup cihazı alıp kabine koyabilseydik
Keşke internet hat fiyatlar ve kısıtlamalar olmasaydı da backup harici farklı bir veri merkezi veya ülkedeki cihazımıza yedek aktarabilseydik

herkes ister her şeyin en iyisini yapmayı ama eldeki imkanlar ne yazıkki buna müsade etmiyor

he firmalar hatasız demiyorum tabi hatalılar sorunu çözmek çok basit ve bedava geceden beri ne güncelleme yaptım nede bir şey yardımcı olabildiğim kişilere yardım ediyorum gerisini izliyorum sadece