Ve selamun aleyküm...
Son 5-6 yıldır yurt dışında yaşayan bir kardeşinizim... Yaş 30 a basamak attı artık, zaman su gibi geçiyor.. Kah güldük, kah ağladık.. Bazen büyük kayıplar verdik, bazen kazançlar gördük bu hayatta.. Velhasılı kelam, şöyle dönüp geriye baktığımda birçok şeyi kaybetmişim-kazanmışım, mücadelesini vermişim ama vallahi de şerefimi, namusumu kaybedecek bir şey yapmamışım ya... En azından bir onurum , bir gururum olmuş.. Hatalar üstüne hatalar yapsam da, bile isteye kimseyi incitmemişimdir...
Uzun zamandan sonra Türkiye'ye geldim, tekrar ajans işlerime döndüm, birçok konuda uzmanım diyebilecek seviyedeyim bazı konularda ise eksiğim fakat onlarda bile 1 ay üstünde dursam çoğu kişi elime su dökemez öyle bir kardeşinizim... Fıtratıım gereği olsa gerek iş yaptığım hiçbir firmanın 1 kuruşu bile boşa gitsin asla istemem... Ondan tereddütte olduğum ya da başarı elde etmek istediğim durum/konularda elimden geldiği kadar ne kadar çok kişi ile görüşürsem o kadar iyi derim. Çünkü bazen bir harf bile, bir ülkeyi feth ettirir insana... Lakin unuttuğum şey şu ki, ülkemizde ŞEREF - NAMUS -- HAYSİYET diye kavramlar yok olmuş...
Forumda iletişimde olduğum biri, dijital marketing konusunda kendisiyle görüştüğüm şeref yoksununun biri bugün gitmiş çalıştığım firmaya mesaj atmış, bu kişi sizin reklamlarınızı yapıyor ve işi bilmiyor ben sizin reklamlarınızı yapmaya talibim diye... Şimdi firma mesaj attı yerin dibine girdim. Hoş ben kötü bir şey yapmadım çünkü bu şeref yoksunları gibi firmalara HARCAMANIZIN BİLMEM ŞU KADARINI ALIRIZ diyip milletin parasını çar çöp etmemek için firmadan çıkacak 1 TL bile boşa gitmesin diye bir çaba içindeyim... Yine de bir insanı işinden edip , onun işine talip olmak ŞEREF YOKSUNLUĞU - NAMUS YOKSUNLUĞU ya başka da bir şey değil gerçekten...
Zor bir süreçten geçiyorum belki bu ŞEREF YOKSUNU yüzünden şu an işimden de olacağım ayrı konu, firmanın takdiri, rabbimin takdiri... Fakat zoruma gidiyor ya, insanlar niye bu kadar NAMUS YOKSUNU?
Hayır bir proje alınca ne oluyor, başın göğe mi eriyor da adamlığını bu kadar kolayca bırakabiliyorsun, yok edebiliyorsun NAMUS - ŞEREFİNİ ...
Aklım basmıyor...
Açlıkten gebersem, bir insanı işinden edecek şu hayasız , namus yoksunluğunu yapmam gerçekten ya...
Allah belalarını versin gerçekten... Bir sürü ülke gezdim, bir sürü millet gördüm vallahi en hristiyanı bile şunu yapmaz...
Allah belalarını versin böyle namus yoksunlarının....
Kusuruma bakmayın biraz doldum, buraya taştı..
Hakkınızı helal edin,
Saygılar.