Hocam tahminimce Tam olarak düşündüğün nedenden kaynaklanıyor. Şahıs şirketini vergi dairesinden kapatmış olsan bile belediyeye ayrıca bildirim yapmadıysan bu borç birikmeye devam eder. Vergi daireleri ile belediyeler bu konuda her zaman otomatik entegre çalışmıyor.

Durumun özeti şu: Şirketi açtığında belediyede adına bir işyeri sicili açıldı. Şirketi vergi dairesinden kapattığında, vergi dairesinden aldığın "İş Bırakma / Terk Bildirimi" belgesiyle belediyeye gidip "Ben dükkanı/şirketi kapattım, belediye mükellefiyetimi de kapatın" demediğin için belediye seni hâlâ aktif işyeri sahibi olarak görmüş. İşyerlerinde de ÇTV su faturasına yansımaz, doğrudan siciline borç olarak yazılır.

Ne yapman gerekiyor? (Borcu ve Faizi Sildirme)
Hiç korkma, bu çok sık yaşanan bir durum ve kapanış tarihinden sonrası tamamen silinir.
  1. e-Devlet’e gir, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden veya e-Devlet üzerinden şahıs şirketini hangi tarihte kapattığını gösteren İş Bırakma (Terk) Belgesini indir.
  2. Bağlı olduğun Belediyenin Gelirler / Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne git.
  3. "Şahıs şirketimi X tarihinde kapattım, vergi dairesi terk belgem burada. Şirket kapanış tarihim itibarıyla belediye mükellefiyetimin kapatılmasını ve kapanıştan sonraki borçların silinmesini istiyorum" diyerek bir dilekçe ver.

Borç ne olacak? Şirketi kapattığın tarihten sonraki yıllara ait biriken tüm ÇTV borcu ve faizleri SİLİNİR. Sadece şirketin fiilen açık olduğu döneme ait ödenmemiş bir borcun varsa yalnızca onu ödersin.