Merhaba R10 ailesi,
Uzun zamandır forumda aktif olarak konuları takip eden, hemen hemen her kategorideki yorumları okuyan biri olarak bir gözlemimi paylaşmak ve sizlerin de fikrini almak istedim.
Son zamanlarda forum ortamında ciddi bir dayanışma eksikliği ve gerginlik hissediyorum. Eskiden R10 denildiğinde akla ilk gelen şey
bilgi paylaşımı, tecrübe aktarımı ve gerçek bir yardımlaşmaydı. Biri bir sorun yaşadığında veya soru sorduğunda herkes karşılıksız tecrübesini aktarmaya çalışırdı.
Şimdilerde ise:
- Yardım/destek konusu açan birine çözüm sunmak yerine direkt kendi ürün veya hizmetini satmaya çalışanlar,
- Konuyla hiç alakası olmayan, sırf mesaj kasmak ya da baltalamak için yazılan yorumlar,
- Birbirinin başarısını tebrik etmek yerine köstek olmaya çalışan sert ve agresif üsluplar ön plana çıkmaya başladı.
Herkes birbirine rakip değil, rakip olsa bile düşman değil. Sonuçta hepimiz aynı platformda ekmek yemeye, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ticaretten önce
mesleki saygıyı ve yardımlaşma kültürünü yeniden ön plana çıkarmamız gerektiğine inanıyorum.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? R10'un geldiği bu nokta sizce de eski ruhundan uzaklaşması mı, yoksa ben mi yanılıyorum?
Herkese iyi forumlar ve hayırlı işler dilerim.
malesef böyle durumlar var ayıklamalar yapılırsa düzen oturur diye düşünüyorum