Öncelikle geçmiş olsun hocam, en erken şekilde sağlığına kavuşur umarım anneniz..

Genel olarak bizim yaşlılarda kendilerine karşı zorunlu bir öncelik hissediyorlar ve bunu insanların yüzlerine söyleyerek belirtiyorlar veya hiçbir şey söylemeden fiziksel bir şekilde yapıyorlar.
Bu arada evet biz de yaşlanacağız ama biz böyle davranmayacağız.

Benim de en sinir olduğum şeylerden birisi, özellikle yaşlı teyzelerin görgüsüzlüğü ve kendilerini zorunlu olarak öncelikli saymaları. Şöyle ki; her gün sabah 08.30'da otobüse binip 15dk otobüste, 15dk da yürüyerek iş yerine ulaşıyorum. 11 saate yakın çalışıyorum, bilgisayar başındayım kafam kalmıyor, bazen otur kalk olarak fiziksel de çok yoruluyorum.

Akşam saat 20:10 geçe otobüse biniyorum, normal bir şekilde herkes gibi sırayla binerken yaşlı teyzeler özellikle, öyle bir ittiriyor ki anlatamam.
Eliyle koluyla kenara ittiriyor seni tam binecekken falan, o derece.

Bi gün yine otobüse bineceğim çoğun yoğun geçti gün, çok yorgunum, tam otobüse bineceğim adımımı attım, teyzenin birisi beni kenara ittirdi aniden, sendeledim yandan girmeye çalıştı. Artık kafam attı, ben de aynı şekilde ben de teyzeyi ittirdim geri. Geldiği yere geri döndü bi anda.
Teyze bir konuşmaya başladı "sen naptığını zannediyosun, ne saygısızsın, niye ittiriyosun beni vs vs."
"teyze yeter artık, her akşam aynı şeyleri yapıyosunuz insanları ittire ittire giriyosunuz otobüse, geç sıranı bekle" dedim.
Otobüse bindik teyze içerde de konuşmaya devam ediyor, hiç umursamadaım kendi işime baktım. Ordan başka bi kadın "artık sus teyze, çocuk haklı, beni ittirip önüme geçtin sonra çocuğu ittirip otobüse binmeye çalıştın, sus artık zaten size yer veriyo insanlar" diye girdi tartışmaya.

Yine sinirlendim bak... Çok uzun yazmışım

Neyse, sözün özü yaşlı diye kimseye saygı duymak zorunda değiliz ama kötü davranmak da olmaz tabi.. Bence saygı hakedilir.