Selam olsun,
İğreti olmayın yazacaklarımdan inanın ki güzel ve iyi niyetle yazıyorum.
Bu tür durumlarda bence karşılığını alamama nedenini kendinizde aramanız lazım.
Emek konusuna girmem onu en iyi siz bilirsiniz yani nasıl emek verdiğinizi ama emek vermek yeterli olsa dünyayı işçi sınıfı yönetiyor oldu.
Sistem pek o şekilde işlemiyor yani emek gerekiyor ama yanına artı şeyler de gerekiyor.
Mesela yoğun ilgi için nasıl bir emek verdiniz? Projeye verdiğiniz emekten bahsetmiyorum.
Yeni bir proje çıkıyor, çok titizlenilmiş ama insanların buna ulaşması için önce bu sistemin kendini ispatlaması gerekiyor.
Bu ispat sizin yaptığınız sunum ve anlatımlar dışında kullanan insanların ve test eden insanların etkileşimiyle olur.
Güven duygusunun yerle yeksan olduğu bir dönemde insanların proje sahiplerinin anlatımlarına, sunumlarına güvenip akın akın gelmesini beklememelisiniz.
Biraz dönemsel şanssızlık yani.
Projenizi ücretsiz ya da çok düşük rakamlarla öncelikle kullandırtıp insanları dahil etmeniz çok daha faydalı olabilir.
Eğer projeniz gerçekten bir değer katıyorsa zaten denettiğiniz ve ücretsiz hizmet verdiğiniz insanlar siz ücretliye çevirince doğal müşterileriniz olacaktır.
Projenizle ilgili size ücretsiz olarak müşteri getiren insanlara dönüşecektir.
Yani çok güzel projelere denk geliyorum ama güven duygusunun yok olduğu bir ortamda direkt ver parayı öyle kullan stratejisi yüzünden yok olup gidiyor.
Verilen emek kutsaldır lakin bu devirde kimse tecrübe ve fayda görmediği sistemlere akın akın gitme eğiliminde değil.
Sakın yanlış anlamayın sizin nasıl bir yol izlediğinizi bilmiyorum yani siz böyle yapıyorsunuz diye yazmadım. Genel olarak yazıyorum.
Eline sağlık abi güzel yazmışsın. Estağfurullah üstüme alınmıyorum dediklerin çok haklı. Bizim projemiz insanlara tamamen ücretsiz yazılım sağlamak. Topluluğun yüklediği yazılımları üyeler indiriyor. Bizim şuanda tek eksiğimiz pazarlama. Artık geliştirme kısmını bırakıp pazarlamaya geçmem lazım onu anladım. Çok teşekkür ederim ☺️