Aklı başında olup olmadığını ben nereden bilebilirim ? Yaşayan bilir tanımına uygun bir örnek vereyim.
Sinemada çalışıyorum. Bir Misafir salondan çıkıp bana "film çok karanlık iadesini istiyorum" dedi. Bende "buyurun iadesini alayım" dedim.
Bana sonra dönüp "içerideki insanların biletlerini de iade almayacak mısınız" diye sordu
Bende "Hayır" dedim. Oda "Niye" diye sordu. Baktım ki profil üst perdeden konuşmayı seviyor kısa kesip "iade talebi sizden geldi. Sizin için salonu boşaltacak değilim" dedim. Kendi keyfi bozulunca milletin keyfini bozacak profil belli ediyor kendisini zaten İade alırken "buraya kadar geldik, film izlemek istedik olmadı vs." gibi tanımlarda kurdu hiç oralı olmadım mesela.
Şimdi yazınca öğretmenlerin çoğu da benim o misafire davrandığım gibi velilere davrandığını söyleyebilirim. Arabası eski diye şikayet edilen öğretmen olsam veliden yeni almasını talep ederdim mesela ?
Hocam öğretmeni "araban eski yenisini al" diye şikayet eden biri için aklı başında olup olmadığını bilemem demenden sonrasını okumadım. Teşekkürler fikrin için .d