Web sitenize lisansı olmayan bir font ya da görsel eklerseniz binlerce liralık dava yersiniz ama ai araçları her şeyi ama her şeyi çalarak devasa bir boyuta ulaştı. Karşılığında yine bize bunları parayla sattı, valla ne güzel ayakta uyutulduk dimi.
Herşeyi toplu çektiler, içeriği üretene ve hak edene parasını vermediler, üstüne interneti slopla doldurdular, yok ettikleri güven ve deepfakelerden dolayı ayrıca gençlere verdiği zarardan ötürü çoğu ülke kimlik doğrulaması, device attestation gibi şeyeri zorunlu hale getirdi.
Yapay zeka iyi güzel teknoloji ama anlamıyor aiciler, kontrolsüz güç güç değildir prensibini. Sanayi devrimi olduğunda kontrolsüz ve tehlikeli makineler her yerdeydi mesela. Bu makineler çok hızlı üretim yapıyordu, günümüzde bazı modern makineler 1900'lü yılların makinelerinden daha yavaş üretim yapıyor belki ama daha güvenli yapıyor. Ustanın el kesmekten korkmadan daha hızlı üretim yapayım diyerek koruma kalkanını kaldırması gibi düşünün, elini kesince pişman oluyor.
Biz insanız, insanlar için hizmet sunuyoruz, mantıken bir çelişki oluyor burada. Yapay zeka destekçileri transhümanizm destekliyorlardır belki ama ondanda çok uzağız, interneti çöple doldurmaktan başka bir şeye yaramıyor genel halka verildiğinde kullanımı, bu aracı matematikçilere, fizikçilere, mühendislere versinler sadece daha iyi ayrıca kullandıkları kaynaklarada ödeme yapsınlar.