@Blackbirdtech;
kullandığımız teknoloji farklı ama amaç aynı.
Ben CLI olan ve bir agents.md dosyası kullanıyorum. bu dosya içinde başla - faz devam - denetle - planla - onar gibi komutlar ve karşılıkları var.
işleme başladığında, önce nerede kaldığını kontrol ediyor. sonra ise ilgili kısma ait faz adımına direk yöneliyor. Veo adım için gerekenleri belleğine alıyor. Bitiminde testleri yapıp, faz aşamasına not düşüyor. benden diğer faz geçişi için onay istiyor. hata var ise hata durup benden yine onay istiyor veya hatayı açıklayıp revizyon önerisi/karar istiyor.
IDE nin kendi yapısına göre bunu yapmak gerek. Her ide uygulamasında skiller farklı çalışır.
Ama evet. ufak modüler olarak işlem adımlarını oluşturmak ve
sadece o adıma ait dosyaları belleğine aldırmak gerek.
denetle komutunu kullandığımda ise ya projenin tamamını yada mevcut fazı denetliyor. her biri için ayrı test kontrollerini de yazdırmak gerekiyor.
Kodlamadan daha uzun süreç, maalesef bu mimari tasarımı modüler hale getirmek
tam olarak bahsettiğim o hocam zaten. Yazılımın tek ortak dili algoritmadır. Algoritma ise bir ağaca benzer. Sen o ağaç dallarından hangisinde işlem yapacağını söylersen yolunu kolay bulur sadece orayı onarır ve ya geliştirir. Demek istediğim buydu benimde. Bu şekilde en azından yarıya düşürülebilir maliyetler.