şuan google'ın sağlık sektörü için özel llm modelleri mevcut. İlk planda oluşturmaya çalıştıklarından bir tanesi de görüntüleme analizlerini ve raporlarını tasak olarak hazırlatıp, uzman hekimlerin iş yükünü azaltma planları mevcut.
GPT veya diğer llm ler bu konuda net. Verilerin değerlendirmesinin hata riski çok yüksek. ve kişisel bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. Uzman hekimler bunu sizinle konuşma esnasında sizin fiziksel durumunuz ve geçmiş sağlık bilgilerinize erişimi olduğu için auto mode da zaten yapıyorlar. Ama LLM lerin elinde bu bigi yok.

Geçmişten bir sağlık hatalı teşhis konusu.
Erzincan da iken öğretmen dostum, kamyonetin kenarına geldiğini farketmeyip dizinin üstüne düştü. Ağrı sonrasında diz kapağı şişti. Ağrının şiddetinin artması ve şişme sonucunda tek başına yürüyemez duruma geldi.
farklı şehirlerdeki devlet ve özel hastaneleri dolaştı. hepsi klasik ilaçlar ile tedavi etmeye çalıştılar olmadı. Aylar sonra "deli doktor" isimli bir hekime gittiğinde, kısa yoldan durumu farketmiş. Dizine lokal anestesi ve dezanfaktanı sürüp diz kapağının altını neşter ile açıp içerideki iltihabın bir kısmını çıkarmış. Hepsini alamam git menüsküs ameliyatı ol diyerek göndermiş. Sürünerek geldiği doktordan sekerek de olsa tek başına çıkabildi.
Sonrası Cerrahpaşa da menüsküs ameliyatı. Seyahat ve ameliyat anında refakatçısı olduğum için biliyorum.

Doğal olarak her uzman hekimin konusundaki tecrübelerde farklı.

Ben de dönemsel olarak yaptırdığım kan testlerini analiz ettiriyorum. Hatta geçmiş kan ve üre testlerini de vererek dönemsel geçişleri değerlendirmesini yaptırıyorum.

Ama bahsettiğimiz gerçek teşhis için kullanılan görüntüleme değerlendirmesi ise.. o kısımda hassas olmak gerekiyor. Şifahen yaptırın ama kaynak değildir.