2 ay önce Almanyadaydım (Münih/Bavyera). Aldi, Lewee, Kaufland vb tüm marketler Pazar günü kapalı. Gerekçe "market çalışanlarının da diğer çalışalan gibi Pazar günleri tatil yapabilmesi" bence mantıklı.
Sivri uçlu bıçağa gelen kadar millet kurusıkının namlusunu değiştirip çalışan bir makineye dönüştürüyor. Sözde patlayıcıyı engelleyeceğiz diye amonyum nitrat gibi gübrelerin su oranını yükselttiler ama pyrotechnic bilgiye gerek bile olmadan sıradan ilkokul mezunu biri bile basit gereçlerle bunun suyunu uzaklaştırabilir. Ayrıca matbacı veya tarım kimyasalları satan tanıdığı olan Nitrik asidi, akücü tanıdığı olan sülfirik asidi rahatlıkla temin edebilir bu ülkede. Zamanında meth elde edilmesin diye psödoefedrin veya efedrin etken maddeli bazı grip ilaçlarını reçeteli yaptılar ama sokaklarda madde satışı azalacağına arttı. Saçma sapan yasaklar yerine gerekli denetimler arttırılsa daha iyi olur.
Cep telefonuyla bağıra bağıra özellikle kaplı mekanlarda metro, travway, kamu daireleri vb bağıra bağıra konuşanlara sinir oluyorum. Anıran eşek gibi bağıra bağıra konuşanlara sinir oluyorum. Kafalarına sert bir cisimle vurmamak için kendimi zor tutuyorum.