BeratYildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımı stage 1 olarak ayarlamışlardır o zaman, bendeki f10'da devri yediği anda arkayı tutamıyordum Adana'da bir arkadaşa attırmıştım.

Turbo revizyonu belki gerekebilir, oda bu dediğim muhabbet yüzünden büyük ihtimal yağ basmaya başlamıştır. Benim arabada basıyor, çokta kafana takma onu hocam Bendeki araç 10 bin km'de 400ml-700ml arası eksiltiyor. Sendeki olay yağın inceliğinden kaynaklanıyor. Aracın motorundan şakırtı vs. gibi sesler gelmiyorsa revizyona daha çok var. 200 binde zincir değiştirmen lazım sadece. Arabanın kilometresi nispeten düşük.

Bu dediğin olaylar yaşından kaynaklı yavaş yavaş patlak veriyor hocam. Özellikle soğutmada patlak verir. Soğutma sistemine dikkat et, işini bilen ustaya ver. Benden sana tavsiye parçayı kendin al, ve olabildiğince alman malı veya oem ürün kullan.

Arıza tespitine 15 isteyen eleman ne yapacakmış turboyu mu sökecekmiş ya Bu bmw nin servisine de çok güvenme hocam, yetkili servis bakımlı olması güzel bir şey ama yetkili serviste faturada öptüğü için araç bir yere kadar bakım yaptırabiliyorlar. Benim araçta aynı servis bakımlıydı sürekli kaydı vardı. Yağ değiştirmeye 15 almaya başladılar, en son ön takım için gittim 100 bin fiyat çıkmıştı . Gittim kendim lemförder set aldım 10 bine + 2 bin işçilikle değiştirmiştim.

Ankara-İstanbulda yaşıyorsan, orda usta çok ama işin ehline gitmen lazım. Sadece BMW-Mini bakanlara git. Kapısında farklı farklı arabalar olanlar bu aracı anlayamaz kolay kolay.
Ne yapmamı önerirsin bu konuda hocam motorda tıkırı vesaire yok, turboda revizyon olacağını falanda düşünmüyorum çünkü ekranda uyarı falan hiç vermedi. Aracımda şu an tek sorun bu 4000 kmde 1lt falan yağ eksiltmesi, onun dışında hiçbir sorun yok. Anlayabileceğim bir yöntem vesaire varmı, sanayicilere de fazla güvenmiyorum sanayici akraba da yok :d