Ben webmaster başlığını şu şekilde değerlendiriyorum.

- 10+ hitli web sitesi var.
- Internete ülke odaklı değil global odaklı bakıyor.
- Bu siteleri ziyaret eden insanlara fayda sağlıyor. (spam değil)
- Bu siteleri kendisi geliştiriyor, sunucusunu kiralıyor kuruyor, domainlerini alıyor yeniliyor, backlink çalışmasını ve pazarlamasını kendisi yapıyor.
- Bu sitelerden kendisini ailesini geçindirebilecek kadar ve nadiren daha fazla gelir elde ediyor.
- SEO(+GEO) hakkında trendleri takip ediyor.
- Her projeyi sıfırdan yazarım gibi bir kaygısı yok. Örneğin wordpress ile yapılacak projeyi sıfırdan yazmıyor. Gerekliyse wordpress teması veya eklentisi yazabiliyor. Ya da sıfırdan yapacaksa nextjs, laravel de kullanabiliyor.
- Pagespeed hakkında bilgi sahibi, html seo kurallarını biliyor. Yapılandırılmış verileri kod içinde gerekli yerlerde kullanabiliyor.
- Photoshop kendine yetecek kadar biliyor.
- Müşteriye ihtiyacı yok ancak özel işler olduğunda kendi işi gibi özgün, kaliteli şekilde yapıp teslim ediyor.
- Bazen grafik, pazarlama, içerik çalışmaları için arkadaşları var onlardan hizmet alıyor.
- Yapay zekayı kullanıyor ancak kontrolünü de yapabiliyor.
- Günlük gazete gibi takip ettiği kaynaklar(web siteleri) var.

Daha ekleyebilirim ancak benim de yorumum oldu. Yazarken etkilenmemek için sizin yazınızı şimdi okuyorum. Sen nereden gördün başladın derseniz; 22-23 yıl önce internet cafede sitemynet üzerinde html yazan arkadaştan.